ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός τόπου και χρόνου: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σύγκρινε την Επανάσταση του 21 με το Ουκρανικό!

Η Κ. Σακελλαροπούλου που ακόμα δεν έχει αρθρώσει ούτε λέξη για την κατεχόμενη Κύπρο, έφτασε να συγκρίνει την Ελληνική εθνεγερσία, με τον Ρωσο - ουκρανικό πόλεμο!
Εκτός τόπου και χρόνου: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σύγκρινε την Επανάσταση του 21 με το Ουκρανικό!

Άλλο ένα «νερόβραστο», εθνοαποδομητικό και οικουμενιστικού χαρακτήρα μήνυμα έστειλε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την επέτειο της Εθνεγερσίας.

Λόγια κενά από την ουσία και το απαύγασμα της Επανάστασης, με αποστάσεις από τις προσωπικότητες που πρωταγωνίστησαν σε αυτή, και με καμία αναφορά στα υψηλά ιδανικά που ενέπνευσαν τους αγωνιστές μας, δηλαδή τον πατριωτισμό και την ακλόνητη πίστη στην Ορθοδοξία.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Η Ουκρανία μας… θυμίζει το 1821»

Για μια ημέρα που γιορτάζει η Ελλάδα και μόνο η Ελλάδα, η κ. Σακελλαροπούλου επέλεξε να κάνει ανάδειξη του Ουκρανικού, και μάλιστα σε μια εκτός τόπου και χρόνου προσέγγιση δεν δίστασε να παραλληλίσει τον Ρωσο – ουκρανικό πόλεμο, με την Ελληνική επανάσταση (!) και τους ηρωικούς αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες για να αποτινάξουν από πάνω τους τον ζυγό τεσσάρων αιώνων σκλαβιάς.

«Για τους Έλληνες, που ξεσηκώθηκαν για την ελευθερία τους το 1821 εναντίον της πανίσχυρης οθωμανικής αυτοκρατορίας, και πολέμησαν με ελάχιστα μέσα, οικονομικά ή στρατιωτικά, τα όσα διαδραματίζονται τώρα στην Ουκρανία μοιάζουν γνωστά και χαραγμένα στην συλλογική, εθνική μας μνήμη», ανέφερε η ΠτΔ, ενώ φαίνεται πως… έχει σβηστεί από τη δική της – προσωπική – εθνική μνήμη, η τουρκική κατοχή στην Κύπρο.

Την ώρα που ο Ερντογάν κάνει μπίζνες για το άνοιγμα των Βαρωσίων, η κ. Σακελλαροπούλου ντύθηκε «Ουκρανία» στη Βουλή, επισκέφθηκε Ουκρανικό εστιατόριο για λόγους αλληλεγγύης, και το σημερινό μήνυμα ήρθε να επισφραγίσει πως η ελληνοφοβική ΠτΔ, περισσότερο αισθάνεται πρόεδρος της… Δυτικής παρά της Ελληνικής δημοκρατίας. Δεν πάει πολύς καιρός άλλωστε από τότε που η κ. Σακελλαροπούλου προέβη σε μια ανιστόρητη και προκλητική δήλωση, όταν είπε πως «η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η πρώτη τόσο σημαντική επίθεση εναντίον ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη».

Λογικό και επόμενο είναι λοιπόν να μην αισθάνονται οι Ελληνοκύπριοι και οι Έλληνες πως αυτό το θεσμικό πρόσωπο πρεσβεύει οτιδήποτε το Ελληνικό, και λογικό είναι πως και η ΠτΔ «τιμά» την επανάσταση του ’21 με ένα διαστρεβλωμένο και παγκοσμιοποιητικό μήνυμα.

Ενώ οι διεθνείς συγκυρίες απαιτούσαν τη θεσμική ανάδειξη της παράνομης εισβολής που έκαναν οι Τούρκοι, η κ. Σακελλαροπούλου συνεχίζει να αναπαράγει σαν κολλημένο «γραμμόφωνο» τις γραμμές που δίνει η Ουάσινγκτον, ενώ αδιαφορεί πλήρως για τα εθνικά μας ζητήματα.

Δυστυχώς επί της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα έχει χάσει όλο του το κύρος και όλο του το εκτόπισμα. Οι εθνικές μας αξιώσεις που εθίγησαν – λίγο ως πολύ – από όλους τους προκατόχους της σημερινής ΠτΔ, έγιναν σήμερα από αναιμικές έως ανύπαρκτες, και η υπεράσπιση των Ελληνικών συμφερόντων μετετράπη σε υπεράσπιση των ΝΑΤΟϊκών συμφερόντων και των επιταγών εκ Βρυξελλών.

Ασφαλώς η υποβάθμιση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν απόλυτη επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, γι’ αυτό και επελέγη η κ. Σακελλαροπούλου, η οποία ως τώρα τα πηγαίνει…  περίφημα στο να αποτελειώσει τον θεσμό…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκτός τόπου και χρόνου: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σύγκρινε την Επανάσταση του 21 με το Ουκρανικό!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.