ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελαφόνησος: Σοκάρουν οι δορυφορικές εικόνες μετά τη φωτιά (pics)

Σοκαριστικά τα αποτελέσματα της φωτιάς που έκαιγε δύο μέρες στην Ελαφόνησο
Ελαφόνησος: Σοκάρουν οι δορυφορικές εικόνες μετά τη φωτιά (pics)

Ελαφόνησος: Πραγματικά σοκαριστικές είναι οι δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν πριν και μετά την πολύ μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ελαφόνησο.

Συγκεκριμένα, καταστράφηκαν χιλιάδες εκτάσεις πράσινου στο νησί, κάνοντας τη διαφορά να φαίνεται πεντακάθαρα.

Η φωτιά έκαιγε για περίπου δύο μέρες, κάνοντας περίπου το 25% του νησιού σε στάχτη, με πέντε χιλιάδες στρέμματα να παραδίδονται στις φλόγες.

Μέσω της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, που δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, μπορούμε να δούμε φωτογραφίες, που δείχνουν ξεκάθαρο το μέγεθος της καταστροφής.

«Στην Ελαφόνησο εκδηλώθηκε πυρκαγιά που τώρα βρίσκεται υπό έλεγχο. Δυστυχώς η σημερινή τροχιά του #Sentinel2 του επέτρεψε να έχει μόνο μερική λήψη του νησιού. Ωστόσο είναι εμφανής η πληγή που άφησε πίσω της η φωτιά (καφέ χρώμα) σε αυτήν την προστατευμένη περιοχή του Natura 2000» αναφέρει η δημοσίευση στο Twitter.

Ελαφόνησος: Δείτε και θα καταλάβετε:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελαφόνησος: Σοκάρουν οι δορυφορικές εικόνες μετά τη φωτιά (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.