Ελασσόνα: Νέα σεισμική δόνηση «ταρακούνησε» την περιοχή το πρωί της Παρασκευής (5/3) σε μια σεισμική ακολουθία που συνεχίζεται τα τελευταία 24ωρα.

Νέα σεισμική δόνηση «ταρακούνησε» την περιοχή το πρωί της Παρασκευής (5/3) σε μια σεισμική ακολουθία που συνεχίζεται τα τελευταία 24ωρα.

Ελασσόνα: Νέα σεισμική δόνηση «ταρακούνησε» την περιοχή το πρωί της Παρασκευής (5/3) σε μια σεισμική ακολουθία που συνεχίζεται τα τελευταία 24ωρα.

Συγκεκριμένα ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στην Ελασσόνα λίγο μετά τις 10:00 και ήταν μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση που δημοσίευσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση σημειώθηκε 10 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10χλμ.

Μόλις ένα λεπτό μετά, σεισμός 4 Ρίχτερ σημειώθηκε στα Τρίκαλα, ενώ περίπου 17 λεπτά έπειτα σεισμός 3,2 Ρίχτερ «χτύπησε» ξανά την Ελασσόνα.

Άκης Τσελέντης: «Θα χορεύουν για αρκετούς μήνες»

Για νέες μετασεισμικές δονήσεις που αναμένεται να ακολουθήσουν προειδοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, μετά τον νέο ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ελασσόνα, αναστατώνοντας και πάλι τους κατοίκους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι μετασεισμοί θα επιμείνουν, λόγω και του μικρού εστιακού βάθους.

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθούν και νέοι μεγάλοι μετασεισμοί.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «έχει ενεργοποιηθεί το ρήγμα του Κορινθιακού», κάτι που ίσως είναι προάγγελος κάποιας περαιτέρω ενεργοποίησης ρηγμάτων.