ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελασσόνα: Νέος σεισμός «ταρακούνησε» την περιοχή (vid)

Νέα σεισμική δόνηση «ταρακούνησε» την περιοχή το πρωί της Παρασκευής (5/3) σε μια σεισμική ακολουθία που συνεχίζεται τα τελευταία 24ωρα.
Ελασσόνα: Νέος σεισμός «ταρακούνησε» την περιοχή (vid)

Ελασσόνα: Νέα σεισμική δόνηση «ταρακούνησε» την περιοχή το πρωί της Παρασκευής (5/3) σε μια σεισμική ακολουθία που συνεχίζεται τα τελευταία 24ωρα.

Συγκεκριμένα ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στην Ελασσόνα λίγο μετά τις 10:00 και ήταν μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση που δημοσίευσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση σημειώθηκε 10 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10χλμ.

Μόλις ένα λεπτό μετά, σεισμός 4 Ρίχτερ σημειώθηκε στα Τρίκαλα, ενώ περίπου 17 λεπτά έπειτα σεισμός 3,2 Ρίχτερ «χτύπησε» ξανά την Ελασσόνα.

Άκης Τσελέντης: «Θα χορεύουν για αρκετούς μήνες»

Για νέες μετασεισμικές δονήσεις που αναμένεται να ακολουθήσουν προειδοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, μετά τον νέο ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ελασσόνα, αναστατώνοντας και πάλι τους κατοίκους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι μετασεισμοί θα επιμείνουν, λόγω και του μικρού εστιακού βάθους.

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθούν και νέοι μεγάλοι μετασεισμοί.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «έχει ενεργοποιηθεί το ρήγμα του Κορινθιακού», κάτι που ίσως είναι προάγγελος κάποιας περαιτέρω ενεργοποίησης ρηγμάτων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελασσόνα: Νέος σεισμός «ταρακούνησε» την περιοχή (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.