ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ακόμα και γαλάζια στελέχη «κράζουν» την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο – Μετά την κατακραυγή, άρχισαν να μιλάνε για «διορθώσεις»

Η γκρίνια στο εσωτερικό της ΝΔ και οι σφοδρές αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αναγκάζουν την κυβέρνηση να κάνει αλλαγές
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ακόμα και γαλάζια στελέχη «κράζουν» την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο – Μετά την κατακραυγή, άρχισαν να μιλάνε για «διορθώσεις»

Άρον – άρον σπεύδει η κυβέρνηση να περιορίσει το πολιτικό κόστος με αλλαγές της τελευταίας στιγμής, μετά από τη γενική κατακραυγή που προκάλεσε το φορολογικό νομοσχέδιο – γκιλοτίνα, με το οποίο 473.000 φορολογούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα επιβαρυνθούν με 1.444 ευρώ ετησίως.

Οι σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν από σύσσωμη την αντιπολίτευση και εκπροσώπους εργαζομένων, φαίνεται ότι ξάφνιασαν το Μαξίμου αφού με την αλαζονεία του 41% έχει χαθεί εντελώς η επαφή της κυβέρνησης με την πραγματικότητα που βιώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι πολίτες γενικότερα.

Τα τελευταία 24ωρα τα γαλάζια «πηγαδάκια» φαίνεται να έχουν πάρει… φωτιά, με στελέχη να μιλούν για «αυτογκόλ» της κυβέρνησης που θα της γυρίσει μπούμερανγκ, αφού το φορολογικό πογκρόμ του Κωστή Χατζηδάκη θα χτυπήσει κυρίως τη μεσαία τάξη, η οποία κατά κύριο λόγο ψήφισε ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές.

Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες στήριξαν τη ΝΔ για να γλυτώσουν από την φορομπηχτική πολιτική Κατρούγκαλου που έβαζε στο στόχαστρο τα εισοδήματα των μικρομεσαίων και των ελεύθερων επαγγελματιών, για να φτάσουν σήμερα να δουν τον Κωστή Χατζηδάκη να τους εξαπατά και να εξαπολύει την τελειωτική επίθεση εναντίον τους, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις περί μη επιβολής επιπλέον φορολογικών βαρών.

Το κύμα των αντιδράσεων εντός του γαλάζιου στρατοπέδου είναι τόσο μεγάλο που ακόμα και βουλευτίνα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δήλωσε στην ΑΥΓΗ ότι οι αυτοαπασχολούμενοι «νιώθουν εξαπατημένοι» και εκτίμησε πως η κυβέρνηση -εκμεταλλευόμενη την κρίση που διατρέχει την αξιωματική αντιπολίτευση θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που βάζει στο στόχαστρο τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Άρχισε να ανακρούει πρύμναν η κυβέρνηση

Όλες αυτές οι ενστάσεις που δημιουργούν ρήγματα ακόμα και μέσα στους κόλπους του Μαξίμου, φαίνεται πως οδηγούν την κυβέρνηση σε δεύτερες σκέψεις και σε αλλαγές διατάξεων του νομοσχεδίου. Φυσικά η κυβέρνηση δεν ξεκίνησε να βάζει «νερό στο κρασί» της, επειδή εντόπισε εκ των υστέρων τις εξόφθαλμες αδικίες του νομοσχεδίου – αφού τις γνώριζε από την αρχή εξάλλου. Ο λόγος που υπάρχει έντονος προβληματισμός εντός της ΝΔ, είναι ότι πολλοί εκτιμούν πως ο Κωστής Χατζηδάκης έγινε γαλάζιος… Κατρούγκαλος, και ανησυχούν ότι η παράταξη θα έχει τις ίδιες απώλειες που είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάπως έτσι, τα γαλάζια μεγαλοστελέχη ξεκίνησαν να μιλούν για νέα «παραθυράκια» που ενδέχεται να προσαρτηθούν στο νομοσχέδιο, προκειμένου να λειτουργεί πιο δίκαια και όχι εντελώς οριζόντια όπως τώρα. Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός επικρατείας Μάκης Βορίδης μιλώντας την Παρασκευή στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά προανήγγειλε αλλαγές στο φορονομοσχέδιο σχολιάζοντας ότι «υπάρχουν επιμέρους ζητήματα τα οποία θεωρώ ότι πρέπει περαιτέρω να σκεφτούμε ώστε αυτό το μέτρο το οποίο συντείνει, κατατείνει στη φορολογική δικαιοσύνη να γίνει ένα μέτρο το οποίο -επειδή ως οριζόντιο μέτρο πάντα έχει ένα κίνδυνο αδικιών– να περιορίσει κατά το δυνατόν τις όποιες αδικίες».

Ο ίδιος προσθέτοντας ότι «το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται αρκετά πάνω σε τέτοιες παραμέτρους» όταν ρωτήθηκε διευκρινιστικά από τους δημοσιογράφους αν λέει «ότι θα υπάρχουν διορθώσεις;» ο Μ. Βορίδης απάντησε: «Παραμετροποίηση».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο «σκληροπυρηνικός» Άδωνις Γεωργιάδης τόσο χθες το πρωί στα παραπολιτικά όσο και το βράδυ στο Action 24 δήλωσε πως από θέσεως είναι κατά των οριζόντιων τεκμηρίων. Όμως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θάνος Πλεύρης μιλώντας χθες το βράδυ στο Action 24 ανέφερε ότι το νομοσχέδιο έχει θέματα που πρέπει να διορθωθούν και μίλησε και εκείνος για αδικίες που υπάρχουν στο νόμο όσον αφορά την φορολόγηση των δικηγόρων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ακόμα και γαλάζια στελέχη «κράζουν» την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο – Μετά την κατακραυγή, άρχισαν να μιλάνε για «διορθώσεις»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.