ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερος ο Επαμεινώνδας Κορκονέας – Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος «παραμένει» στο μνήμα

Αποφυλακίζεται ο πρώην ειδικός φρουρός, Επαμεινώνδα Κορκονέας, που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ελεύθερος ο Επαμεινώνδας Κορκονέας – Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος «παραμένει» στο μνήμα

14 χρόνια μετά, ο άνθρωπος που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 15χρονο τότε Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, είναι πλέον εκτός φυλακής. Ο Γρηγορόπουλος όμως παραμένει εκεί που είναι…

«Το παιδί μου στο χώμα, οι δολοφόνοι ελεύθεροι». Αυτά ήταν προ τριετίας τα λόγια της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μετά την απόφαση της αναγνώρισης ελαφρυντικών στους κατηγορούμενους.

Τον Ιούλιο του 2019 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας είχε αναγνωρίσει ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια για τον καταδικασθέντα, που είχε εκτίσει πάνω από 11 χρόνια ποινής.

Η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα ξεκίνησε εκ νέου στις 8 Ιουνίου με το Εφετείο της Λαμίας να καλείται να κρίνει αν θα χορηγηθούν ή όχι ελαφρυντικά, κάτι που θα καθόριζε αν θα παρέμενε στη φυλακή ή θα αποφυλακιζόταν.

Εν τέλει, με 4 ψήφους υπέρ (των ενόρκων) και 3 κατά (των Δικαστών Εφετών), επικυρώθηκε η αρχική απόφαση του Εφετείου, με τον Κορκονέα να αναμένεται να αποφυλακιστεί άμεσα.




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελεύθερος ο Επαμεινώνδας Κορκονέας – Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος «παραμένει» στο μνήμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.