ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελέγχουν ΜΚΟ που πλημμύρισαν με πρόσφυγες την Ελλάδα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Η ΜΚΟ HumanRights360 έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών για τις πηγές χρηματοδότησής της.
Ελέγχουν ΜΚΟ που πλημμύρισαν με πρόσφυγες την Ελλάδα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Η ΜΚΟ HumanRights360 πρωταγωνίστησε μέσα στον Αύγουστο λόγω των καταγγελιών της προς τις Ελληνικές αρχές για ύπαρξη 38 προσφύγων πάνω σε Ελληνική νησίδα του Έβρου.

Το σίριαλ που δημιουργήθηκε τότε είχε αίσιο τέλος για τους πρόσφυγες, οι οποίοι δεν βρέθηκαν ποτέ σε Ελληνικό έδαφος αλλά βρισκόντουσαν σε Τουρκικό, με πολλά από αυτά που είχαν ακουστεί κατά τη διάρκεια της παραμονής τους να αποδεικνύονται ψευδή.

Η ΜΚΟ έσπευσε εν τέλει να ζητήσει συγνώμη για τις καταγγελίες της όμως η προσοχή που τράβηξε δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Άρειο Πάγο. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για κατά προτεραιότητα έρευνα στα οικονομικά στοιχεία της ΜΚΟ.

Δηλαδή οι αρχές ερευνούν εξονυχιστικά την προέλευση του κεφαλαίου της οργάνωσης, με ποιες εταιρίες/φυσικά πρόσωπα συναλλάσσεται, πως αυτή διαχειρίζεται το κεφάλαιο και με ποιους σκοπούς το χρησιμοποιεί.

Εξωφρενική αύξηση των εσόδων της ΜΚΟ – Έρευνα και για τις άτοπες καταγγελίες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης μέσα στο 2017 τα έσοδα της ανέρχονταν σε μόλις 18.750 ευρώ. Την επόμενη χρονιά, το 2018, αυξήθηκαν σε 430.700 ευρώ ενώ το 2019 έφτασαν 679.722 ευρώ. Το 2020 και η πανδημία δε φάνηκε να επηρεάζει την χρηματοδότησή της με τα έσοδα να εκτοξεύονται σε 1.558.491 ευρώ ενώ και το 2021 τα έσοδα έφτασαν τα 1.048.241 ευρώ.

Οι πληροφορίες μάλιστα δείχνουν πως και για φέτος το 2022 τα έσοδα θα είναι αυξημένα παρά τους 2 πολέμους που έχουν ξεσπάσει, με τον προϋπολογισμό της οργάνωσης να βρίσκεται στα 2.079.442 ευρώ και ήδη το ποσό 1.464.949 ευρώ στα έσοδα να είναι επιβεβαιωμένο.

Η ίδια η ΜΚΟ δείχνει ένα μεγάλο ίδρυμα της Βρετανίας (Sigrid Foundation Trust) ως μία από τις πηγές χρηματοδότησής της. Ακόμη στις χρηματοοικονομικές της καταστάσεις του 2021 αναφέρει και την κυβέρνηση της Νορβηγίας, του ΕΟΧ, του Rockefeller Brothers Fund, του Open Society Foundation και του Kahane Foundation.

Παράλληλα με την έρευνα για τις χρηματοδοτήσεις της ΜΚΟ, ο Άρειος Πάγος πραγματοποιεί προκαταρκτική εξέταση για τις ανακολουθίες που παρατηρήθηκαν στις καταγγελίες της ΜΚΟ για τους πρόσφυγες στη νησίδα του Έβρου σε σχέση με αυτά που αποδείχτηκαν από την τότε εξέταση.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια η οποία δήλωσε ότι το 5χρονο παιδί τους απεβίωσε είχε δηλωμένα 4 παιδιά μαζί της τα οποία βρισκόταν όλα ασφαλή. Ταυτόχρονα, η ύπαρξη ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας ανάμεσα στους 38 δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Προκύπτουν διάφορα ερωτήματα την ώρα που οι ενδείξεις δείχνουν εμπλοκή τρίτων.

Ελληνοτουρκικά: Τώρα και η Κύπρος στο στόχαστρο του Ερντογάν – Περισσότερα στρατεύματα και όπλα στα κατεχόμενα!

Προκλητικό σχέδιο ΜΚΟ και Τούρκων – Θέλουν να καταργήσουν την FRONTEX στο Αιγαίο

Επίδομα ρεύματος – φυσικού αερίου: Ποιους καλύπτει η επιδότηση του Οκτωβρίου – Ποια τα ποσά που θα δοθούν

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις

ΣΧΟΛΙΑ