×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ελένη Γιαμαρέλου – Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων: «Πρώτη θα πάω να κοινωνήσω»


Sportime Team

Ελένη Γιαμαρέλου – Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων: «Πρώτη θα πάω να κοινωνήσω»


Η Θεία Κοινωνία είναι ένα ζήτημα που εν μέσω κορονοϊού μπήκε στο κάδρο της συζήτησης. Λανθασμένη κίνηση από το Κράτος, ακόμα χειρότερο το ότι το επέτρεψε η Εκκλησία. Τελικά, η απάντηση είναι τόσο απλή όσο αυτή που έδωσε η Ελένη Γιαμαρέλου.

Η Καθηγήτρια Παθολογία Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών ρωτήθηκε από τον Νίκο Ευαγγελάτο στο MEGA για τη Θεία Κοινωνία που θα επιτρέπεται ξανά από τις 17/5, τι έχετε να πείτε επιστημονικά γι’ αυτό. «Το θέμα δεν είναι επιστημονικό. Είναι θεολογικό. Εκείνος που πιστεύει πως η Θεία Κοινωνία είναι σώμα και αίμα Χριστού δεν κινδυνεύει και θα πάει να κοινωνήσει. Εκείνος που δεν το πιστεύει δεν θα πάει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περιπολικό παραβίασε στοπ και παρέσυρε μοτοσικλετιστή!

Ο Νίκος Ευαγγελάτος επέμεινε και ορθώς και ρώτησε ευθέως την κ. Γιαμαρέλου. «Εσείς θα πάτε;» και η απάντηση ήταν αποστομωτική. «Θα προσπαθήσω να το κάνω από την 1η Κυριακή που θα επιτρέπεται». Μπράβο για το θάρρος της γνώμης της. Μακάρι να ήταν περισσότερες οι φωνές των πιστών που θα έλεγαν αυτό που νιώθουν απερίφραστα.

Το συμπέρασμα είναι πως δεν χρειάζεται κάποια επιστημονική επιτροπή να μας μιλά και να τοποθετείται για θέματα πίστεως. Αλίμονο. Η πίστη ξεκινά άλλωστε εκεί που τελειώνει η επιστήμη…Τελευταία Νέα