×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ για Αγία Σοφία: «Είναι η δεύτερη άλωση της Κωνσταντινούπολης»


    Μαρία Καλτσίδη

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ για Αγία Σοφία: «Είναι η δεύτερη άλωση της Κωνσταντινούπολης»


Το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε χθες (11/7) την απόφαση του 1934 με την οποία η τότε κυβέρνηση είχε μετατρέψει τον ναό της Κωνσταντινούπολης σε μουσείο. Η είδηση, φυσικά, από χθες το απόγευμα έχει προκαλέσει σάλο.

«Για εμένα είναι η δεύτερη Άλωση της Κωνσταντινούπολης», είπε συγκλονισμένη από την απόφαση του Τούρκου προέδρου, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

«Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ, ούτε για ποιο λόγο χτυπούν οι καμπάνες. Χτυπούν για την χριστιανοσύνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας: «Σοβαρή πρόκληση του Ερντογάν, παραβιάζει κατάφωρα τις οικουμενικές αξίες» (pic)

Η διακεκριμένη ιστορικός εξέφρασε την άποψη ότι η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει τη βαρβαρότητα του γειτονικού μας λαού. Επικαλέστηκε δε μαρτυρία Τούρκου δημοσιογράφου ο οποίος υπογράμμισε ότι οι επέτειοι μνήμης για την άλωση της Πόλης καταδεικνύουν ότι όλα αυτά δεν ανήκουν στο τουρκικό λαό και πρέπει κάποια στιγμή να επιστραφούν.

«Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς για να διατηρήσει τη συνοχή του, απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα» κατέληξε η κυρία Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ; ΤΗ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΕΔΩ

Τελευταία Νέα