ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελλάδα – Αγροτική παραγωγή: Έρχονται 7.000 Αλβανοί στη Δ. Μακεδονία για βοήθεια!

Ελλάδα – Αγροτική παραγωγή: Ο κορονοϊός όπως είναι λογικό μονοπωλεί το ενδιαφέρον και πολλές φορές κάποιες ειδήσεις περνάνε και δεν δίνουμε τόση σημασία.  Σίγουρα το πότε θα ανοίξει ένα κατάστημα ή ένα κομμωτήριο είναι πολύ σημαντικό, αλλά εξίσου σημαντικά είναι και αυτά που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι περιμένουμε το ψυγείο...
Ελλάδα – Αγροτική παραγωγή: Έρχονται 7.000 Αλβανοί στη Δ. Μακεδονία για βοήθεια!

Ελλάδα – Αγροτική παραγωγή: Ο κορονοϊός όπως είναι λογικό μονοπωλεί το ενδιαφέρον και πολλές φορές κάποιες ειδήσεις περνάνε και δεν δίνουμε τόση σημασία. 

Σίγουρα το πότε θα ανοίξει ένα κατάστημα ή ένα κομμωτήριο είναι πολύ σημαντικό, αλλά εξίσου σημαντικά είναι και αυτά που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι περιμένουμε το ψυγείο μας να γεμίσει από τα εποχιακά φρούτα, όπως το ροδάκινο και το νεκταρίνι.

Ωστόσο οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα. Εδώ και δεκαπέντε μέρες με επιστολή του προέδρου της διεπαγγελματικής πυρηνόκαρπων έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να οργανωθεί η έλευση 7 χιλιάδων Αλβανών εργατών, οι οποίοι θα εργαστούν στο μάζεμα των ροδακινιών στη Δυτική Μακεδονία.

Ακόμα δεν έχει υπάρχει κάποια ενημέρωση και όλοι αναμένουν το πως θα περάσουν από τεστ οι εργάτες από τη γειτονική χώρα.

Βέβαια εδώ προκύπτει ένα πρόβλημα. Την 1η Μαϊού το αργότερο πρέπει να αρχίσει η συγκομιδή των πρώιμων. Άρα εύκολα κανείς μπορεί να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να δοθεί μια απάντηση τους παραγωγούς, που θα είναι κρίμα να δουν τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένος.

Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τον τομέα του ροδάκινου, μιας και προσφέρει σχεδόν 1 δις στο ΑΕΠ της Ελλάδας.

Δεν είναι ψέμα ότι σε άλλες χώρες, όπως η Ρωσία και η Ουκρανία δίνουν μεγάλη έμφαση στον γεωργικό τομέα και την αγροτική παραγωγή της χώρας τους.

Σίγουρα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι στη χώρα μας η πρωτογενής και δευτερογενής παραγωγή είναι 3% + 7%, άρα 10% του ΑΕΠ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελλάδα – Αγροτική παραγωγή: Έρχονται 7.000 Αλβανοί στη Δ. Μακεδονία για βοήθεια!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.