ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελλάδα: Ο αριθμός που μαρτυρά ότι το καλοκαίρι θα σφύζει από τουρισμό

Η αισιόδοξη μέτρηση για τον τουρισμό στην Ελλάδα
Ελλάδα: Ο αριθμός που μαρτυρά ότι το καλοκαίρι θα σφύζει από τουρισμό

Ελλάδα: Έπειτα από έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα, ο καιρός ζέστανε, το καλοκαίρι πλησιάζει και ο τουρισμός ετοιμάζεται να «ανθίσει».

Χιλιάδες πολίτες της χώρας μας βιοπορίζονται από τον συγκεκριμένο κλάδο ή τον περιμένουν πώς και πώς, προκειμένου να μετριάσουν τη «χασούρα» που επέφερε η πρωτοφανής ακρίβεια εξαιτίας (και) του ουκρανικού ζητήματος.

Παράλληλα, όμως, εκατομμύρια κάτοικοι του εξωτερικού βλέπουν την Ελλάδα για πολλοστή φορά ως τον ιδανικό προορισμό της θερινής περιόδου.

Ο ήλιος, η θάλασσα, οι αμέτρητες φυσικές ομορφιές, τα μνημεία, τα αξιοθέατα, η διασκέδαση, το καλό φαγητό, είναι μερικά από τα χαρίσματα που περιλαμβάνει αυτός ο ευλογημένος τόπος.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, με την ιστορία της Covid-19 να έχει πλήξει τον πλανήτη ποικιλοτρόπως, οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να ξενοιάσουν.

Στην κορυφή η Ελλάδα

Η Ελλάδα, διαχρονικά, αποτελεί το καταφύγιο για ντόπιους και ξένους. Και ειδικά αυτό το καλοκαίρι, βάσει του στατιστικού που θα δείτε παρακάτω, η χώρα αναμένεται να σφύζει από τουρισμό. Επομένως όποιος μπορεί να κάνει νωρίς τον προγραμματισμό του για τις διακοπές, θα δικαιωθεί κιόλας.

Σύμφωνα με στοιχεία της AirDNA, πλατφόρμα που εξειδικεύεται στη βραχυχρόνια μίσθωση, οι κρατήσεις σε Airbnb καταγράφουν άνοδο 232% σε σχέση με το 2021!

Οι κρατήσεις αφορούν το διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου, η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή, ενώ ακολουθούν Πορτογαλία και Κροατία.

Από ελληνικής πλευράς, τη μεγαλύτερη αύξηση σημειώνει η Σαντορίνη με 552%, η Αθήνα με 429% και η Κέρκυρα με 317%.

 

Ας θυμηθούμε τι δήλωνε πριν από λίγες εβδομάδες ο Βασίλης Κικίλιας:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελλάδα: Ο αριθμός που μαρτυρά ότι το καλοκαίρι θα σφύζει από τουρισμό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.