ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελλάδα: Τελευταία στην ηλικία των αυτοκινήτων – Δείτε πώς αυξάνονται τα δυστυχήματα

Ανησυχητική πρωτιά για την Ελλάδα, αφού συνδέεται και με δυστυχήματα
Ελλάδα: Τελευταία στην ηλικία των αυτοκινήτων – Δείτε πώς αυξάνονται τα δυστυχήματα

Ελλάδα: Αγκομαχώντας πορεύεται η χώρα στα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Ιδιοκτήτες συνεργείων επιβεβαιώνουν ότι τα οχήματα, τα οποία μπαίνουν στα συνεργεία, είναι πολλών ετών.

Οι ιδιοκτήτες τους κάνουν κάθε απαιτούμενη ενέργεια για να παρατείνουν τον χρόνο ζωής τους.

Η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με την ηλικία του στόλου αυτοκινήτων.

Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος διαμορφώνεται στα 12 χρόνια για τα επιβατικά αυτοκίνητα, όμως, η χώρα μας έχει φτάσει τη 17ετία.

«Είναι αλήθεια, αλλά τουλάχιστον οι οδηγοί κοιτάνε να τα συντηρούν, γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσουν καινούργια. Τα παλιά οχήματα δεν έχουν προηγμένα συστήματα ασφαλείας και αυτό είναι πρόβλημα. Εμείς συμβουλεύουμε να ελέγχουν οπωσδήποτε τα φρένα για να μην προκαλούνται ατυχήματα, οι μηχανικές βλάβες επιδιορθώνονται».

Αυτά δήλωσε ο Τάσος Λυκάρτζης, πρώην πρόεδρος της ΟΒΕΑΜΜΕ (Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μοτοποδηλάτων Ελλάδος) και ιδιοκτήτης συνεργείου.

Το ποσοστό των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων με Ι.Χ. ηλικίας έως 5 ετών περιορίζεται σε 15%, ενώ για τα οχήματα 16-25 ετών το ποσοστό αυτό είναι διπλάσιο.

Επομένως γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί θα πρέπει, τουλάχιστον, να συντηρούμε με επιμέλεια τα αυτοκίνητα.

Τα ποσοστά θανατηφόρων δυστυχημάτων με παλιά οχήματα είναι ανησυχητικά, καθώς αφορούν τον μέσο όρο ηλικίας του ελληνικού στόλου των Ι.Χ. στη χώρα μας και όχι κάποιον περιορισμένο αριθμό οχημάτων.

Τώρα, βέβαια, θα πείτε διαβάζοντας αυτό το άρθρο: «Εδώ δεν μπορώ να καλύψω καλά-καλά τις βασικές μου ανάγκες, καινούργιο αυτοκίνητο θα πάω να αγοράσω;» Και δίκιο θα έχετε…

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τη θλιβερή πρωτιά που κατέχει η Ελλάδα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελλάδα: Τελευταία στην ηλικία των αυτοκινήτων – Δείτε πώς αυξάνονται τα δυστυχήματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.