ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελλάδα-Τουρκία: ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς...
Ελλάδα-Τουρκία: ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτιά σε δασική έκταση στα Πηγάδια Αχαΐας

Το τηλεφώνημα αυτό, είχε κανονιστεί μετά από κινήσεις της πρέσβεως Ελένης Σουρανή, διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού με τον Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπο Τύπου του προέδρου της Τουρκίας.

Οι δύο ηγέτες θα είχαν επικοινωνία για θέματα χαμηλής πολιτικής, σε μια πρώτη προσπάθεια να αποκατασταθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Τουρκίας είχαν να συνομιλήσουν από τις 4 Δεκεμβρίου του 2019 όταν είχαν συναντηθεί στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελλάδα-Τουρκία: ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.