ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλληνας έχασε το αεροπλάνο της Εthiopian Airlines για δύο λεπτά και σώθηκε

Η αργοπορία κατά δύο λεπτά ενός Έλληνα επιβάτη, ο οποίος έχασε την μοιραία πτήση της Εthiopian Airlines που συμπαρέσυρε στο θάνατο 157 ανθρώπους, του έσωσε τη ζωή. «Τα πράγματα είναι πολύ τραγικά, γιατί μέσα στο αεροπλάνο ήταν άνθρωποι που τους ξέραμε, άνθρωποι που πήγαιναν και αυτοί στο συνέδριο του ΟΗΕ στο Ναϊρόμπι. Στην πραγματικότητα εγώ...
Έλληνας έχασε το αεροπλάνο της Εthiopian Airlines για δύο λεπτά και σώθηκε

Η αργοπορία κατά δύο λεπτά ενός Έλληνα επιβάτη, ο οποίος έχασε την μοιραία πτήση της Εthiopian Airlines που συμπαρέσυρε στο θάνατο 157 ανθρώπους, του έσωσε τη ζωή.

«Τα πράγματα είναι πολύ τραγικά, γιατί μέσα στο αεροπλάνο ήταν άνθρωποι που τους ξέραμε, άνθρωποι που πήγαιναν και αυτοί στο συνέδριο του ΟΗΕ στο Ναϊρόμπι. Στην πραγματικότητα εγώ έχασα το αεροπλάνο λόγω δύο τυχαίων γεγονότων. Πρώτον την βαλίτσα μου την είχα μαζί μου, επομένως δεν ήταν αναγκασμένοι να με περιμένουν και δεύτερον, ενώ το προηγούμενο αεροπλάνο μου έφτασε στην ώρα του, ο υπεύθυνος που ήταν να με παραλάβει για να με πάει απευθείας στην πτήση που έφευγε άργησε να εμφανιστεί πέντε λεπτά, με αποτέλεσμα εγώ να φύγω και να μη με βρεί. Αν ένα από τα δύο αυτά ήταν κάπως διαφορετικό, αν είχα δώσει την βαλίτσα μου ή με εύρισκε ο υπεύθυνος θα έμπαινα στην πτήση», είπε στον Alpha ο Αντώνης Μαυρόπουλος, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

«Έχασα την πτήση για δύο λεπτά. Δυο λεπτά αφού είχε κλείσει η πύλη έφτασα εγώ», σημείωσε ο κ. Μαυρόπουλος. «Τους έβλεπα να μπαίνουν μέσα, είχα και νεύρα (που δεν τον άφησαν να μπει και αυτός στην πτήση)» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Τελικά ο κ. Μαυρόπουλος όταν πήγε, τρεις ώρες μετά, να πάρει την επόμενη πτήση για να πάει στον προορισμό του, ενημερώθηκε από τους αρμοδίους του αεροδρομίου της Αντίς Αμπέμπα ότι δεν μπορούσε να επιβιβαστεί γιατί ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που ενώ ήταν στην λίστα των επιβατών δεν είχε μπει στην προηγούμενη πτήση η οποία και όπως του είπαν (εκείνη την ώρα) αγνοούνταν.

Μάλιστα οι τοπικές αρχές τον κράτησαν ως πιθανό ύποπτο της τραγωδίας. Βέβαια και το γεγονός ότι είχε μαζί τις βαλίτσες του οδήγησε τις αρχές στο συμπέρασμα (μετά από μία δίωρη ανάκριση) ότι δεν είχε σχέση το τραγικό περιστατικό.

«Έχασα φίλους και γνωστούς που συνεργαζόμαστε χρόνια στον ΟΗΕ», είπε στον Alpha και το Νίκο Μάνεση ο Έλληνας που σώθηκε επειδή άργησε δύο λεπτά και δεν πρόλαβε να επιβιβαστεί στην πτήση της Εthiopian Airlines η οποία παρέσυρε στον θάνατο 157 ανθρώπους.

Η πτήση ΕΤ 302 κατέπεσε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα ενώ το μοντέλο του αεροσκάφους ήταν ένα Boeing 737-800 MAX.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έλληνας έχασε το αεροπλάνο της Εthiopian Airlines για δύο λεπτά και σώθηκε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.