ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνίδα για την απόλυτη δυστοπία στη Σαγκάη: «Κάνουν υποχρεωτικά τεστ και κλείνουν τους θετικούς σε κοντέινερ»

Μια δυστοπία βγαλμένη από το πιο εφιαλτικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας περιέγραψε μια Ελληνίδα που διαμένει στη Σαγκάη.
Ελληνίδα για την απόλυτη δυστοπία στη Σαγκάη: «Κάνουν υποχρεωτικά τεστ και κλείνουν τους θετικούς σε κοντέινερ»

Οι εικόνες που ντροπιάζουν το ανθρώπινο γένος και ήρθαν από την αποκλεισμένη σε αυστηρό lockdown Σαγκάη, προκαλούν μεγάλο προβληματισμό σε όσους πολίτες δεν έχουν απολέσει την ικανότητα να σκέπτονται και να ερμηνεύουν τα σημεία των καιρών.

Μετά τις φρικτές εικόνες με κινέζους πολίτες να ουρλιάζουν από τα μπαλκόνια τους, ιπτάμενα drones που μετέδιδαν μηνύματα για κατάπνιξη του αισθήματος της ελευθερίας και «σκύλοι» – ρομπότ που έκαναν περίπολο στους έρημους δρόμους, αναρωτιέται κανείς αν είναι αυτό το ζοφερό μέλλον που μας επιφυλάσσουν και τα δυτικά κέντρα ελέγχου.

Ενώ στην Ελλάδα, ο Άρης Πορτοσάλτε και ο Γιώργος Παυλάκης δήλωναν… απογοητευμένοι από την απόσυρση των εγκλεισμών που παρατηρείται σε όλο τον κόσμο και φώναζαν «βάστα Κίνα» (!) υποστηρίζοντας ένθερμα ένα δυστοπικό καθεστώς, μια Ελληνίδα που κατοικεί στη Σανγκάη περιέγραψε εκ των έσω την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της πόλης.

Συγκεκριμένα η Ελένη Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε πως το Κινεζικό κράτος κάνει υποχρεωτικά τεστ στους πολίτες και αν βρεθούν θετικοί ή δεν τηρούν κάποιους κανόνες, τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες τους απομακρύνουν και τους πηγαίνουν υποχρεωτικά σε κοντέινερ, τα οποία βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, που ουσιαστικά αποτελούν στρατόπεδα συγκέντρωσης!

«Ούτε καν στον κήπο του συγκροτήματος δεν μπορούμε να κατέβουμε. Όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά. Η κάθε πολυκατοικία έχει 2-3 εθελοντές που βγάζουν τα πακέτα, τα οποία είναι διαθέσιμα και περιέχουν φαγητά και είδη υγιεινής και πρώτης ανάγκης, διαλέγεις τι θέλεις, πληρώνεις τον εθελοντή και στη συνέχεια πραγματοποιείται η μαζική παραγγελία της πολυκατοικίας. Όταν έρθουν τα πράγματα, πηγαίνει ο εθελοντής στο gate του συγκροτήματος, παραλαμβάνει τα πράγματα, τα φέρνει στο ισόγειο και μετά μας ενημερώνει ότι ήρθαν οι παραγγελίες και, ένας ένας, παραλαμβάνει τα πράγματά του» είπε η Ελένη Οικονόμου, περιγράφοντας το lockdown στη Σαγκάη.

«Το θετικό είναι ότι υπάρχει υποστήριξη από όλους, είτε εθελοντές είναι, είτε κάτοικοι του συγκροτήματος, και το βασικό είναι ότι το κράτος έχει δώσει κάποια τρόφιμα δωρεάν στον κόσμο», συμπλήρωσε η Ελένη Οικονόμου.

Η κατάσταση βγάζει βγαλμένη από κάποιο εφιαλτικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας, κι όμως είναι απολύτως αληθινή. Οι αρχές της Σαγκάης επιβεβαίωσαν πως το μέτρο της αναγκαστικής απομόνωσης ισχύει και για τα παιδιά (!), τα οποία εάν βρεθούν θετικά απομακρύνονται δια της βίας, εκτός και αν ένας από τους γονείς έχει επίσης μολυνθεί, και μόνο τότε του επιτρέπεται να συνοδεύσει το παιδί του για να το φροντίσει στον «ειδικό χώρο» όπου θα νοσηλεύονται!

Και γι’ αυτά τα αίσχη που συγκρίνονται μόνο με τις θηριωδίες του ναζιστικού καθεστώτος, υπάρχουν Έλληνες δημοσιογράφοι και «ειδικοί» των καναλιών, που συνθηματολογούν υπέρ τους, και πριν λίγο καιρό φώναζαν… «βάστα Κίνα»!

Τελικά εκεί οδεύουν οι σύγχρονες κοινωνίες; Αυτήν την ελευθερία οραματίζονται οι λαοί; Να δημιουργείται ένας πολίτης «εξάρτημα» που όταν «χαλάει» μεταφέρεται σε «αποθήκες»; Να επιβάλλεται τεχνητή πείνα, εγκλεισμοί, βιαιότητα, ακόμα και χώρισμα οικογενειών, λες και είναι ο άνθρωπος ένα «σκουπίδι» που το πατερναλιστικό κράτος κάνει ό,τι θέλει;

Ας μην μας φαίνονται μακρινές και «εξωτικές» οι εικόνες που αντικρίζουμε στη Σαγκάη, διότι τα όσα πρωτοφανή εφαρμόστηκαν στην Ευρώπη και την Αμερική, δεν απέχουν πολύ από όσα γίνονται σήμερα στην Κίνα.

Και αν αναλογιστεί κανείς πως υπήρξε ένα τέτοιο ιστορικό ξέσπασμα απολυταρχισμού στην Ευρώπη με έναν ιό χαμηλής θνησιμότητας, φρίττει και μόνο στην ιδέα του τι πρόκειται να γίνει στην περίπτωση μιας πολύ σοβαρής πανδημίας…


Ειδήσεις σήμερα

Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Πρέπει να πούμε ευχαριστώ στους τουρίστες;

Κλειδωμένο: Αυτός αποχωρεί από το Survivor!

Άγριος καυγάς για τον Σπύρο Παπαδόπουλο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνίδα για την απόλυτη δυστοπία στη Σαγκάη: «Κάνουν υποχρεωτικά τεστ και κλείνουν τους θετικούς σε κοντέινερ»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.