ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνική Επανάσταση: Εσύ το ήξερες; Υπάρχει Όμιλος Απογόνων 1821 (photos)

Διακόσια χρόνια συμπληρώνονται από την ημερομηνία που καθιερώθηκε ως εναρκτήρια για την Επανάσταση.
Ελληνική Επανάσταση: Εσύ το ήξερες; Υπάρχει Όμιλος Απογόνων 1821 (photos)

Ελληνική Επανάσταση 1821-2021: Διακόσια χρόνια συμπληρώνονται από την ημερομηνία που καθιερώθηκε ως εναρκτήρια για την Ελληνική Επανάσταση.

Αναζητώντας κανείς στο διαδίκτυο, ανακαλύπτει πολλά ενδιαφέροντα για την 25η Μαρτίου 1821 και την Ελληνική Επανάσταση.

Όπως για παράδειγμα ότι υπάρχει Όμιλος Απογόνων 1821, με Διοικητικό Συμβούλιο, πρόεδρο, αντιπρόεδρο κ.τ.λ. κ.τ.λ.

Ο Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδας ιδρύθηκε το 1938 στην Αθήνα, με αποστολή τη διαρκή ανύψωση των ελληνικών παραδόσεων στη συνείδηση των Ελλήνων.

Τα ιδρυτικά μέλη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Στρατηγού Φραντζή στο ξενοδοχείο King George, συμφώνησαν και κατέγραψαν τους στόχους του Ομίλου σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής τους, τιμώντας τον αγώνα που επέτρεψε στο έθνος να συνεχίζει να υπάρχει, ελεύθερο τότε, ελεύθερο σήμερα, ελεύθερο πάντα.

Ο Κωνσταντίνος Πλαπούτας είναι πρόεδρος και όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του «έλκει καταγωγή από τον Κόλια Πλαπούτα, γενάρχη της οικογένειας Πλαπούτα και πατέρα του Γιωργάκη και του Δημητράκη Πλαπούτα. Γεννήθηκε στο Παλούμπα Αρκαδίας.

Σπούδασε στη σχολή της Εμπορικής Τράπεζας και εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα για 25 έτη. Σήμερα, ως συνταξιούχος ασχολείται με το ιστορικό κτήμα της οικογενείας και με την παραγωγή ελαιόλαδου. Έχει έναν γιο».

Ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Ζαϊμης «έλκει καταγωγή από τον αγωνιστή και μετέπειτα πρωθυπουργό Ανδρέα Ζαΐμη. Ασκησε την δικηγορία από το 1956 έως το 1993. Τώρα είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω επί τιμή. Πολιτεύτηκε το 1974 για πρώτη φορά και εκλέχθηκε βουλευτής επανειλημμένα έως το 1990.

Υπηρέτησε στα τέσσερα βασικά Υπουργεία ήτοι Οικονομικών, Εθνικής Αμύνης , Εξωτερικών και Πολιτισμού. Επί τρία χρόνια υπηρέτησε τον απόδημο Ελληνισμό ως αρμόδιος Γενικός Γραμματέας και εκπρόσωπος της Ελλάδος, πραγματοποιώντας ταξίδια όπου υπήρχαν Έλληνες, δηλαδή σε όλο τον κόσμο.

Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση στον Δήμο Πατρέων ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί τέσσερα χρόνια. Ήταν Πρόεδρος επιτροπών της Βουλής. Μέλος διαφόρων επιστημονικών συλλόγων,

Πρόεδρος του Συλλόγου προς Διάδοσιν των Ελληνικών Γραμμάτων, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Πατριωτικού Ομίλου Αγωνιστών 1821, Πρόεδρος του Δ.Σ. των Φίλων της Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας, μέλος και πρώην αντιπρόεδρος των Φίλων της Γενναδίου βιβλιοθήκης, πρώην Γενικός Γραμματέας και μέλος του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών σχέσεων, μέλος των φίλων της Εθνικής βιβλιοθήκης, μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης, μέλος της Εταιρείας Μελετών Ελληνικής Ιστορίας ( Ε.Μ.Ε.Ι.Σ), μέλος του Δ.Σ. της Ενώσεως τέως Βουλευτών, μέλος της «Λέσχης της Ρώμης», μέλος της “ Société Europénne de Culture”, μέλος του «Διεθνούς Κέντρου Ελληνικών Ερευνών», Μέγας Άρχων Ρεφερενδάριος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Επίτιμο μέλος μετά δικαιώματος ψήφου του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας, κλπ.

Έχει γράψει διατριβές, άρθρα και σχόλια για πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και στρατιωτικά θέματα. Ασχολείται με το θέατρο, τη μουσική και τα γραμματόσημα».

Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί ότι αντιπρόεδρος-αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ. είναι ο Γεώργιος Γραμματίκας, γενικός γραμματέας ο Αντώνης Πετμεζάς, ταμίας η Ανδρομάχη Βαλσαμάκη Κουντουριώτου κι αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ. ο Δημήτρης Σταθακόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες τους

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

200 Χρόνια Ελεύθερη Ελλάδα: Αφιερώματα και ειδήσεις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνική Επανάσταση: Εσύ το ήξερες; Υπάρχει Όμιλος Απογόνων 1821 (photos)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.