ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνικό διαβατήριο: Στην 8η θέση με τα πιο ισχυρά του κόσμου!

Ελληνικό διαβατήριο: Η πρόσφατη κατάταξη με τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο έγινε γνωστή, αλλά είναι απίθανο οι ταξιδιώτες που τα κρατούν
Ελληνικό διαβατήριο: Στην 8η θέση με τα πιο ισχυρά του κόσμου!

Ελληνικό διαβατήριο: Η πρόσφατη κατάταξη με τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο έγινε γνωστή, αλλά είναι απίθανο οι ταξιδιώτες που τα κρατούν να σφραγίσουν τις σελίδες τους σύντομα.

Ελληνικό διαβατήριο: Σύμφωνα με το Henley Passport Index, η Ελλάδα διαθέτει το 8ο ισχυρότερο διαβατήριο στον κόσμο, προσφέροντας στους κατόχους της πρόσβαση χωρίς βίζα σε 186 χώρες.

Οι κατατάξεις δεν λαμβάνουν υπόψη τους προσωρινούς περιορισμούς στα σύνορα, αλλά βασίζονται σε πληροφορίες της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών.

Η Ιαπωνία ήταν στην κορυφή της λίστας, προσφέροντας στους κατόχους διαβατηρίων πρόσβαση σε 193 προορισμούς σε όλο τον κόσμο χωρίς να χρειάζονται βίζα.

Η Ελλάδα μοιράζεται την όγδοη θέση με την Τσεχική Δημοκρατία, τη Μάλτα και τη Νορβηγία.

Εν τω μεταξύ, η Αυστραλία κατατάχθηκε 9η με τον Καναδά, με πρόσβαση σε 185 χώρες χωρίς βίζα.

Ο Δρ Christian H. Kaelin, πρόεδρος της Henley & Partners και δημιουργός του δείκτη διαβατηρίων, δήλωσε ότι «η τελευταία κατάταξη είναι μια υπενθύμιση ότι η οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη εξαρτώνται από την παγκόσμια κινητικότητα, συμπεριλαμβανομένης της προσωπικής ελευθερίας ταξιδιού και ότι η ισχύς του διαβατηρίου δεν πρέπει ποτέ να ληφθεί δεδομένο».

«Αν και κανείς δεν αναμένει επιστροφή στα επίπεδα κινητικότητας πριν από την πανδημία σύντομα, οι προοπτικές τώρα είναι σίγουρα πιο ελπιδοφόρες από ό, τι πριν από λίγους μήνες».

Αναλυτικά τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο:

Ιαπωνία (193 προορισμοί)
Σιγκαπούρη (192)
Γερμανία, Νότια Κορέα (191)
Φινλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ισπανία (190)
Αυστρία, Δανία (189)
Γαλλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία (188)
Νέα Ζηλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες (187)
Ελλάδα, Τσεχία, Μάλτα, Νορβηγία (186)
Αυστραλία, Καναδάς (185)
Ουγγαρία, Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβακία (183)

Τα λιγότερο ισχυρά διαβατήρια:

Αφγανιστάν (26)
Ιράκ (28)
Συρία (29)
Πακιστάν (32)
Υεμένη (33)
Σομαλία (34)
Παλαιστινιακά εδάφη (37)
Νεπάλ (38)
Βόρεια Κορέα (39)
Κοσσυφοπέδιο, Λιβύη (40)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνικό διαβατήριο: Στην 8η θέση με τα πιο ισχυρά του κόσμου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.