ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eλληνικό Δημόσιο:Κατά της χορήγησης ασύλου στους Τουρκους αξιωματικούς

Νομικοί εκπρόσωποι του ελληνικού δημοσίου ζήτησαν να ακυρωθεί η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής η οποία του έχει χορηγήσει το άσυλο
Eλληνικό Δημόσιο:Κατά της χορήγησης ασύλου στους Τουρκους αξιωματικούς

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκε την Παρασκευή η χορήγηση ασύλου στον ένα εκ των 8 τούρκων Αξιωματικών.

Στη δίκη δεν παρέστη ο Τούρκος αξιωματικός ο οποίος όπως έχει γνωστοποιηθεί  βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρής φρούρησης αλλά εκπροσωπήθηκε από συνηγόρους του.

Να σημειωθεί πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας τάχθηκε υπέρ της χορήγησης του ασύλου στους Τούρκους αξιωματικούς, ωστόσο εκπρόσωποι του νέου ελληνικού δημοσίου τάχθηκαν κατά της χορήγησης του ασύλου, ενώ ζήτησαν να ακυρωθεί η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής η οποία του έχει χορηγήσει το άσυλο.

Ο νομικός εκπρόσωπος του δημοσίου ανέφερε:

«Αν υπάρχουν, που υπάρχουν, σοβαροί λόγοι συμμετοχής των συγκεκριμένων αξιωματικών στο πραξικόπημα, τότε δεν δικαιούνται ασύλου» και συνέχισε λέγοντας πώς «η Επιτροπή που του χορήγησε το άσυλο δέχθηκε, ότι ο εν λόγω Τούρκος αξιωματικός δεν μετείχε στο πραξικόπημα, δεν θα τύχει δίκαιης δίκης στην Τουρκία και τα στοιχεία σε βάρος του είναι αόριστα. Όμως,όλα αυτά δεν μπορούν να στηρίξουν την ιδιότητα του πρόσφυγα και εξ αυτού να στηρίξουν τη χορήγηση ασύλου».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Eλληνικό Δημόσιο:Κατά της χορήγησης ασύλου στους Τουρκους αξιωματικούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.