ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνικό: Έπεσαν οι υπογραφές για την ολική ανάπλαση της περιοχής (vid)

Σάρκα και οστά παίρνει επίσημα η ανάπλαση της περιοχής.
Ελληνικό: Έπεσαν οι υπογραφές για την ολική ανάπλαση της περιοχής (vid)

Ελληνικό: Σάρκα και οστά παίρνει κι επίσημα η ανάπλαση της περιοχής του Ελληνικού. Έπεσαν οι σχετικές υπογραφές  ανάμεσα στη Lamda Development και την Κυβέρνηση.

Ελληνικό: Επίσημα άρχισε από την Παρασκευή (25/6) το μεγαλόπνοο πρότζεκτ θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της περιοχής και γενικότερα την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Οι υπογραφές έπεσαν και στα ταμεία του δημοσίου μπαίνουν 647 εκατομμύρια ευρώ.

Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ένα έργο σύγχρονο που θα αναμορφώσει και θα αναβαθμίσει όχι μόνο την περιοχή αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Με τις υπογραφές της Lamda Development και του Δημοσίου κόπηκε επίσημα και η κορδέλα έναρξης των έργων ανάπλασης στο Ελληνικό.

Ελληνικό: Οι αριθμοί της επένδυσης

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα αφού με την υπογραφή της σύμβασης καταβάλλεται στο ελληνικό Δημόσιο το πρώτο τίμημα ύψους 300 εκατ. ευρώ, από το συνολικό τίμημα μεταβίβασης των 915 εκατ. ευρώ καθώς και Εγγυητική Επιστολή, ποσού 347 εκατ. ευρώ. Συνεπώς στο Ελληνικό Δημόσιο περνούν κεφάλαια 647 εκατ. ευρώ.

Στην έναρξη της υλοποίησης της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης στην Ελλάδα αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την πληρωμή της δόσης των 300 εκ. ευρώ από τον επενδυτή για την έναρξη του έργου του Ελληνικού που αναδεικνύει την στροφή της Ελλάδας προς την υποστήριξη των επενδύσεων.»

Η ανάπλαση αναμένεται να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς καθώς και η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και τα αρχιτεκτονικά σχέδια είναι ολοκληρωμένα.

Οι επενδύσεις της πρώτης πενταετίας για την ανάπλαση της έκτασης των 6,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων θα ανέλθουν στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Θα αφορούν την κατασκευή βασικών υποδομών, ένα σημαντικό τμήμα του μητροπολιτικού πάρκων και πολυτελών κατοικιών, στην ανέγερση του εμπορικού κέντρου και δύο πύργων επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στην αναβάθμιση της μαρίνας του Αγίου Κοσμά με την ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου και κατασκευή παραθαλάσσιου οικισμού με κατοικίες ήπιας δόμησης.

Μέχρι και τον επόμενο μήνα η Lamda Development θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις των διαγωνισμών για την ανάληψη των εργασιών από κατασκευαστικές εταιρείες και της εκπόνησης μελετών από αρχιτεκτονικά γραφεία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο Πύργος κατοικιών Μarina Tower με ύψος έως 200 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας, θα είναι ο πρώτος που θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

ΑΕΚ: Ο Στράτος Σβάρνας και η «περιβόητη» πρόταση των 2 εκατομμυρίων

Μάτζικ Τζόνσον: «Το καλύτερο ψάρι στη ζωή μου το έφαγα στην Κέρκυρα!»

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Μου είπε να ψοφήσω εγώ και το παιδί»-Γιατί αφαίρεσε την κάρτα μνήμης ο δολοφόνος!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνικό: Έπεσαν οι υπογραφές για την ολική ανάπλαση της περιοχής (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.