ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνικός Στρατός: 10 δισ. ευρώ για εξοπλιστικά – Δείτε τι θα αγοράσουμε (vid)

Ενισχύεται ακόμη περισσότερο ο Ελληνικός Στρατός.
Ελληνικός Στρατός: 10 δισ. ευρώ για εξοπλιστικά – Δείτε τι θα αγοράσουμε (vid)

Ελληνικός Στρατός: Με την Τουρκία να προκαλεί συνεχώς και να είναι έτοιμη ακόμη και για θερμό επεισόδιο, η Ελλάδα σκοπεύει να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.

Έτσι ένας… κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει σε Μαξίμου και Υπουργείο Οικονομικών για την χρηματοδότηση ενός έκτακτου εξοπλιστικού προγράμματος που θα συνοδεύσει την υπογραφή της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας -Γαλλίας που θα λάβει χώρα στις 10 Σεπτεμβρίου.

Μετά τις καθημερινές απειλές πολέμου και την πολεμική υστερία που επικρατεί όχι μόνο στο σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ, αλλά και στο σύνολο των τουρκικών κομμάτων (κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης), η εκπόνηση ενός έκτακτου εξοπλιστικού προγράμματος ήταν μονόδρομος για την Ελλάδα.

1200+ παιχνίδια καζίνο και καθημερινές προσφορές*

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις +21

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα στην κυριακάτικη έκδοσή της, το έκτακτο εξοπλιστικό πρόγραμμα θα ανέλθει στο ποσό των 10 δισ. ευρώ για αγορά νέων οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το εξοπλιστικό πακέτο θα περιλαμβάνει την αγορά 18 μαχητικών Rafale, την απόκτηση νέων φρεγατών, τον πλήρη εκσυχρονισμό των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, την αγορά τορπιλών καθώς και άλλα πυρομαχικά και άλλα οπλικά συστήματα και για τους τρεις κλάδους των Ε.Δ.

Ελληνικός στρατός:Ασκήσεις σε Έβρο και Αλεξανδρούπολη

Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε ο Ελληνικός Στρατός: «Την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, διεξήχθη στο Πεδίο Ασκήσεων – Βολών «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» στα Λάβαρα Έβρου, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗΣ ΒΙΣΒΙΖΗΣ-20», παρουσία του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»), Αντιστράτηγου Άγγελου Ιλαρίδη.

Στην άσκηση, στην οποία εξετάστηκαν διαδικασίες και τεχνικές διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων, συμμετείχε προσωπικό και μέσα της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ»).

Επίσης την περασμένη Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020 «…διεξήχθη στο Πεδίο Ασκήσεων – Βολών «ΑΕΤΟΣ» στην Αλεξανδρούπολη, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΕΚΤΟΡΑΣ-20», παρουσία του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»), Αντιστράτηγου Άγγελου Ιλαρίδη. Στην άσκηση, στην οποία εξετάστηκαν διαδικασίες και τεχνικές διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων, συμμετείχε προσωπικό και μέσα της 31 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (31 Μ/Κ ΤΑΞ «ΚΑΜΙΑ»)».

Δείτε τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ της Δευτέρας (31/8)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μακρόν και Μητσοτάκης είναι ανόητοι»
Ο Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις με δηλώσεις του από όπου κι αν βρίσκετε. Πλέον όμως έχουν αρχίσι και οι ίδιοι οι Τούρκοι να αμφιβάλλουν για την ορθότητα των ενεργειών του.

Γι αυτό πάγωσαν μόλις είδαν ελληνικά F 16 στην Κύπρο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνικός Στρατός: 10 δισ. ευρώ για εξοπλιστικά – Δείτε τι θα αγοράσουμε (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.