ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνικός στρατός: Τι ποινές έπεσαν στους Αλβανούς που έδιναν «παραγγέλματα» σε Έλληνες στρατιώτες;

Ποια ήταν τελικά η ποινή που επιβλήθηκε στους δύο Αλβανούς που έδιναν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες;
Ελληνικός στρατός: Τι ποινές έπεσαν στους Αλβανούς που έδιναν «παραγγέλματα» σε Έλληνες στρατιώτες;

Ελληνικός στρατός: Ποια ήταν τελικά η ποινή που επιβλήθηκε στους δύο Αλβανούς που έδιναν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες;

Ελληνικός στρατός: Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απέφυγε να απαντήσει ευθέως για το ύψος των ποινών στους Αλβανούς που έκαναν ρεζίλι το Στράτευμα.

Μάλιστα οι δύο συγκεκριμένοι Αλβανοί, όχι μόνο έδιναν παραγγέλματα στους Έλληνες Νεοσυλλέκτους (σε Μονάδα Τεθωρακισμένων), αλλά επιπλέον τους έβαζαν να αναφωνούν και Αλβανικές λέξεις!

«Στους δύο οπλίτες θητείας άμεσα υπαιτίους επιβλήθηκαν οι προσήκουσες για το μέγεθος του παραπτώματος που υπέπεσαν πειθαρχικές ποινές και ελέγχθηκαν πειθαρχικά τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα της Μονάδας, για τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη απορρεουσών έμμεσων ευθυνών».

Αυτό γνωστοποίησε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες».

Ο κ. Βελόπουλος επικαλέστηκε δημοσιεύματα του Διαδικτύου, της 15ης Ιανουαρίου 2021, σχετικά με «ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπό τον τίτλο «Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες», το οποίο κινητοποίησε τους επιτελείς στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Στο βίντεο αποτυπώνονται δύο νεαροί, ένας εκ των οποίων φορά στολή παραλλαγής και ο δεύτερος είναι ντυμένος στα μαύρα. Και οι δύο φορούν στο κεφάλι τους μπερέ και μιλούν στην κάμερα άπταιστα αλβανικά.

Στη συνέχεια, ο ένας εκ των δύο στρέφεται προς μία ομάδα ατόμων δίνοντας το παράγγελμα: «Επιλαρχία, προσοχή. Σημειωτόν, εμπρός μαρς», ενώ βάζει την ίδια ομάδα να φωνάξει μία λέξη».

«Για το συγκεκριμένο συμβάν διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα η βιντεοσκόπηση και η ανάρτηση αυτής σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία μάλιστα ολοκληρώθηκε άμεσα» συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Θυμηθείτε το επίμαχο περιστατικό από το παρακάτω βίντεο

Πηγή veteranos.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνικός στρατός: Τι ποινές έπεσαν στους Αλβανούς που έδιναν «παραγγέλματα» σε Έλληνες στρατιώτες;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.