ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»
ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το προαποφασισμένο σχέδιο διάλυσης των ΕΛΤΑ, με τη μόνη διαφορά ότι αντί να υλοποιηθεί με «ξαφνικό θάνατο» όπως ήταν οι αρχικές προθέσεις, η υπηρεσία θα συρρικνωθεί με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης. Και αυτό διότι η κατακραυγή που προέκυψε για την «αποψίλωση» της μόνης δημόσιας ταχυδρομικής υπηρεσίας, ανάγκασε την κυβέρνηση να αλλάξει τακτική, με τον στόχο όμως να παραμένει ίδιος.

Στη πρώτη φέτα του… σαλαμιού πρόκειται να κατεβάσουν – μόνιμα – ρολά 11 υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε Λεχαινά, Αλεξάνδρεια, Αρχάνες, Παραμυθιά, Κουφάλια, Σοφάδες, Νεάπολη και Σκάλα Λακωνίας, Αλμυρό, Στυλίδα και Αλιβέρι. Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό, η παραμελημένη επαρχία θυσιάζεται πρώτη σε αυτό το αντεθνικό εγχείρημα που έρχεται να απονευρώσει τις τοπικές κοινωνίες από μια κρισιμότατη υπηρεσία.

Το λουκέτο στα 11 καταστήματα αποτελεί μόνο την «εισαγωγή» για τη συρρίκνωση των ΕΛΤΑ, αφού σειρά έχουν άλλα (τουλάχιστον) 150 υποκαταστήματα που θα σταματήσουν τη λειτουργία τους στα πλαίσια της υποτιθέμενης «αναδιάρθρωσης» της αλυσίδας. Προκειμένου να χρυσωθεί το χάπι για το «πετσόκομμα» των ΕΛΤΑ, προβάλλονται κάποια ημίμετρα του ποδαριού που υποτίθεται ότι θα αναπληρώνουν τις υπηρεσίες των κλεισμένων υποκαταστημάτων. Σε κάποιες περιοχές οι υπηρεσίες θα ανατεθούν στα ΕΛΤΑ Courier, ενώ σε άλλες θα καλυφθούν από ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως μίνι μάρκετ κ.λπ.

Κάπου εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο «εξολοθρευτής» του δημοσίου, Κωστής Χατζηδάκης, υπήρξε ο παρασκηνιακός «εξυγιαντής» που από την πρώτη στιγμή γνώριζε τα πάντα για τα λουκέτα που επρόκειτο να μπουν στα ΕΛΤΑ, και μάλιστα στήριξε αυτήν την πολιτική ακόμα και όταν δεκάδες βουλευτές της κυβέρνησης ξεσηκώθηκαν λόγω της αιφνίδιας ανακοίνωσης της διοίκησης των ΕΛΤΑ για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αναλαμβάνει να κάνει τη «βρώμικη μπουγάδα» για να καθαρίσει το τοπίο των ταχυμεταφορών από τον… ενοχλητικό ΕΛΤΑ, ώστε τα κομμάτια της «πίτας» να μοιραστούν στις ιδιωτικές εταιρείες courier. Σαν να μην ήταν αρκετός ο δημογραφικός τους μαρασμός, οι κοινωνίες της περιφέρεις θα στερηθούν πλέον και «πυρηνικές» υπηρεσίες σαν το ταχυδρομείο, με τη διαβίωση εκεί να υπονομεύεται από την αίσθηση της εγκατάλειψης.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο πρόκειται να ανακοινωθούν τα υπόλοιπα δεκάδες λουκέτα που θα ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο που με εκτυλίσσεται τον μανδύα της «βιωσιμότητας».

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Συγκλόνισε ο Μητροπολίτης Ιωάννης στο μνημόσυνο των 7 οπαδών του ΠΑΟΚ στο σημείο της τραγωδίας: «Το ταξίδι τους τελείωσε εδώ, αλλά ξεκίνησαν άλλο προς τον Ουρανό»

Συγκλόνισε ο Μητροπολίτης Ιωάννης στο μνημόσυνο των 7 οπαδών του ΠΑΟΚ στο σημείο της τραγωδίας: «Το ταξίδι τους τελείωσε εδώ, αλλά ξεκίνησαν άλλο προς τον Ουρανό»

Σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης έγινε το μνημόσυνο στη Τιμισοάρα όπου ανεγέρθηκε και μνημείο για την τραγωδία - Συγκινητικοί λόγοι από τον Μητροπολίτη Ιωάννη

Κοινωνία
Κοινωνία: «Σαρακοστιανό Προσευχητάρι»: Το πνευματικό μας βοήθημα για την Αγία Τεσσαρακοστή – Όλες οι ακολουθίες σε ένα βιβλίο

«Σαρακοστιανό Προσευχητάρι»: Το πνευματικό μας βοήθημα για την Αγία Τεσσαρακοστή – Όλες οι ακολουθίες σε ένα βιβλίο

Το βιβλίο προλογίζει ο π. Γεώργιος Σχοινάς ενώ όλα τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς - Αναζητήστε το σε όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Alco: Οι 7 στους 10 απαντούν ότι μόνο με αλλαγή κυβέρνησης θα υπάρξει δικαιοσύνη και κάθαρση στη χώρα

Δημοσκόπηση Alco: Οι 7 στους 10 απαντούν ότι μόνο με αλλαγή κυβέρνησης θα υπάρξει δικαιοσύνη και κάθαρση στη χώρα

Δημοσκοπικό «ράπισμα» και για τις υποκλοπές, αφού το 67% των πολιτών απαντά ότι οι δικαστικές εξελίξεις εκθέτουν την κυβέρνηση

Κοινωνία
Κοινωνία: Νέο κυβερνητικό φιάσκο με προσωπικά δεδομένα – Ομαδικό e-mail του ΥΠΕΞ αποκάλυψε τα στοιχεία 383 Ελλήνων στα ΗΑΕ!

Νέο κυβερνητικό φιάσκο με προσωπικά δεδομένα – Ομαδικό e-mail του ΥΠΕΞ αποκάλυψε τα στοιχεία 383 Ελλήνων στα ΗΑΕ!

Το μήνυμα εστάλη σε όλους τους παραλήπτες ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα τα στοιχεία του καθενός να είναι ορατά σε όλους τους υπόλοιπους!

Κοινωνία
Κοινωνία: Τον βρήκε νεκρό στην θέση του ο οδηγός του λεωφορείου στο Μενίδι – Έκαναν χρήση ναρκωτικών πριν

Τον βρήκε νεκρό στην θέση του ο οδηγός του λεωφορείου στο Μενίδι – Έκαναν χρήση ναρκωτικών πριν

Όταν το λεωφορείο έφτασε στο τέρμα, ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί για δύο επιβάτες στο πίσω μέρος χωρίς τις αισθήσεις τους.

Κοινωνία
Κοινωνία: Πέθανε ο Χρήστος Βαλαβανίδης

Πέθανε ο Χρήστος Βαλαβανίδης

Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Περισσότερες από 1 αυτοκτονία/ημέρα στην Ελλάδα – Όσο περισσότερο «απελευθερωνόμαστε», τόσο περισσότερο αυτοκτονούμε

Περισσότερες από 1 αυτοκτονία/ημέρα στην Ελλάδα – Όσο περισσότερο «απελευθερωνόμαστε», τόσο περισσότερο αυτοκτονούμε

Σοκαριστικά στοιχεία δείχνουν 579 περιστατικά αυτοκτονιών το 2025 - Φτάσαμε στα ίδια επίπεδα θανάτων με την περίοδο των lockdown

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Δήλωση – βόμβα από Κατάρ: Τέρμα το πετρέλαιο από τον Κόλπο αν συνεχιστεί η κρίση – Μπορεί να φτάσει ως 150 δολάρια το βαρέλι

Δήλωση – βόμβα από Κατάρ: Τέρμα το πετρέλαιο από τον Κόλπο αν συνεχιστεί η κρίση – Μπορεί να φτάσει ως 150 δολάρια το βαρέλι

Ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ δήλωσε ότι «αυτός ο πόλεμος μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση στις οικονομίες του πλανήτη»

Κοινωνία
Κοινωνία: Φρίκη με αποκάλυψη των New York Times: Οι Αμερικανοί επιχειρούσαν στην περιοχή που σκοτώθηκαν οι 150 μαθήτριες στο Ιράν

Φρίκη με αποκάλυψη των New York Times: Οι Αμερικανοί επιχειρούσαν στην περιοχή που σκοτώθηκαν οι 150 μαθήτριες στο Ιράν

Οι New York Times επικαλούνται στοιχεία που δείχνουν αμερικανικό έγκλημα - Αρνείται να αναλάβει την ευθύνη ο Λευκός Οίκος

Κοινωνία