ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιματηρό επεισόδιο στα Ζωνιανά: Αυτή είναι η απόφαση του ανακριτή για τα δύο αδέλφια

Στον ανακριτική απολογήθηκαν τη Δευτέρα (22/6) τα δύο αδέρφια από τα Ζωνιανά, για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε στις 2 Ιουνίου.
Αιματηρό επεισόδιο στα Ζωνιανά: Αυτή είναι η απόφαση του ανακριτή για τα δύο αδέλφια

Στον ανακριτική παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα (22/6) προκειμένου να απολογηθούν τα δύο αδέρφια από τα Ζωνιανά, για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της 2ας Ιουνίου.

Θυμίζουμε ότι οι δύο κατηγορούμενοι, ένας 24χρονος και ένας 25χρονος εμπλέκονται στην αιματηρή συμπλοκή με θύμα έναν 55χρονο συγχωριανό τους, καθώς και για τον ξυλοδαρμό σε βάρος του αδερφού του.

Αιματηρό επεισόδιο στα Ζωνιανά

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα neakriti.gr με την απόφαση του ανακριτή ο 24χρονος κρίθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ο 25χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορο τους κ. Βέρα.

Ειδικότερα ο 25χρονος πήρε το δρόμο της φυλακής, αφού κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο 24χρονος ο οποίος κρίθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, δεν του επιτρέπεται η διαμονή στο Ρέθυμνο, του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καστοριά: Ακυρώνεται λόγω κορονοϊού το 42ο River Party στο Νεστόριο

Ο 25χρονος μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ότι ήταν σε άμυνα και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες – όπως φέρεται να υποστήριξε – ο 55χρονος άνοιξε πυρ εναντίον τους και πως εκείνος πυροβόλησε χωρίς ανθρωποκτόνο πρόθεση, όπως φέρεται να είπε.

Ο ίδιος μάλιστα φέρεται επίσης να ισχυρίστηκε ότι η σύζυγος του 55χρονου δεν επέβαινε στο αυτοκίνητο, ενώ όπως φέρεται να είπε, ακολουθούσε ο γιος του, ο οποίος σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, πυροβόλησε εναντίον τους.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έλαβε χώρα πριν τρεις εβδομάδες με τα δύο αδέλφια 24 και 25 ετών αντίστοιχα να κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του 55χρονου συγχωριανού τους, καθώς φέρονται να πυροβόλησαν εναντίον του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιακή χώρα, αλλά και εις βάρος της συζύγου του καθώς ήταν συνεπιβάτιδα στο όχημα που οδηγούσε όταν δέχτηκε την ένοπλη επίθεση.

Ακόμη κατηγορούνται και για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος του αδερφού του 55χρονου, καθώς φέρονται να τον ξυλοκόπησαν άγρια στο δρόμο από την Αξό προς τα Ζωνιανά, γεγονός που ουσιαστικά πυροδότησε το αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς στα Ζωνιανά.

Αιματηρό επεισόδιο στα Ζωνιανά

Όπως αναφέρεται και στη Δικογραφία που έχει σταλεί στη Δικαιοσύνη αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι δύο δράστες πυροβόλησαν τουλάχιστον 15 φορές εναντίον του 55χρονου, ενώ το θύμα φέρεται να ανταπέδωσε με πέντε πυροβολισμούς εναντίον τους, μέσα από το παρμπρίζ του οχήματος του για να προστατευτεί ο ίδιος και η σύζυγος του και να μπορέσουν να εξέλθουν από το αυτοκίνητο και να διαφύγουν.

Όταν όμως άνοιξε την πόρτα του οχήματος και εξήλθε, δέχτηκε τη σφαίρα που τον τραυμάτισε. Έτσι, και το θύμα, με βάση τη δικογραφία, παραπέμπεται για την πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της οπλοχρησίας, οπλοκατοχής και οπλοφορίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αιματηρό επεισόδιο στα Ζωνιανά: Αυτή είναι η απόφαση του ανακριτή για τα δύο αδέλφια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.