ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμμονικός ο Θ. Πλεύρης: «Δική μου εισήγηση» να διωχτούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – «Δεν σέβονται την επιστήμη»!

Την ίδια στιγμή που τα νοσοκομεία γέμισαν από κρούσματα εμβολιασμένων υγειονομικών, ο Θάνος Πλεύρης επιμένει να ζητά απόλυση όσων βρίσκονται σε αναστολή, επειδή «δεν σέβονται την επιστήμη»...
Εμμονικός ο Θ. Πλεύρης: «Δική μου εισήγηση» να διωχτούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – «Δεν σέβονται την επιστήμη»!

Σταθερός και αμετακίνητος στην εκδικητική στάση απέναντι στους υγειονομικούς σε αναστολή  παραμένει ο Θάνος Πλεύρης, που πλέον δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να… υπερηφανεύεται πως αποτελεί προϊόν δικής του εισήγησης, το να πεταχτούν στον δρόμο 6.000 οικογένειες, επειδή… δεν σέβονται την «επιστήμη»!

Μιλώντας στο Capital, αρχικά ο υπουργός Υγείας σχολίασε την πορεία της πανδημίας στη χώρα, λέγοντας πως η εμβολιαστική κάλυψη «έχει φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο» και πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τους επόμενους έξι μήνες θα πλησιάζουμε στην κανονικότητα. «Ήδη, μέσα στον Μάρτιο θα αρθούν τα περισσότερα μέτρα και θα πάμε σε ένα ‘’κανονικό’’ Πάσχα και καλοκαίρι κοντά στην κανονικότητα, τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους», είπε.

Θάνος Πλεύρης για υγειονομικούς: «Αν δεν εμβολιαστούν… δεν σέβονται την επιστήμη»

Στη συνέχεια ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στους υγειονομικούς σε αναστολή, τονίζοντας (για ακόμη μια φορά) πως είναι δική του εισήγηση το να θεωρηθεί «τυπικό προσόν» ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για τους υγειονομικούς: «Είναι ένα θέμα και εκτός πανδημίας. Είναι ένα θέμα που συνδέεται με την επιστήμη και με το πόσο θέλεις το προσωπικό το οποίο υπηρετεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να σέβεται την επιστήμη για την οποία βρίσκεται στις συγκεκριμένες θέσεις».

Άρα, εάν τεθεί ως τυπικό προσόν εμβολιασμός, προφανώς 31 Μαρτίου που λήγει η αναστολή τους θα κληθούν να επιλέξουν, πλέον, αν θα παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ή αν θα παραμείνουν ανεμβολίαστοι δεν θα εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Δηλαδή ο κ. Πλεύρης δηλώνει με… καμάρι πως είναι εκείνος ο κύριος υπεύθυνος που η κυβέρνηση δείχνει τον δρόμο προς την ανέχεια σε χιλιάδες οικογένειες, προφασιζόμενος πως οι υγειονομικοί πρέπει να εμβολιαστούν προς τιμήν μιας γενικής και αόριστης «επιστήμης», ασχέτως αν τα νοσοκομεία εδώ και μήνες «βράζουν» από κρούσματα εμβολιασμένων υγειονομικών. Ο υπουργός καταχράται το όνομα της επιστήμης, ακόμα και αφότου αποδείχθηκε πως οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί μεταδίδουν το ίδιο με τους ανεμβολίαστους.

Είναι προφανές πως καμία λογική και καμία ηθική δεν υπάρχει στις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση, παρά μόνο η ελεγχόμενη διάλυση του ΕΣΥ με χιλιάδες απολύσεις, που συντελείται υπό την «κάλυψη» μιας αβάσιμης «υπεράσπισης» της επιστήμης.

Σαν δεύτερο και λιγότερο πιθανό σενάριο, ο κ. Πλεύρης είπε πως ανανεώνονται οι συμβάσεις επικουρικού προσωπικού ως το τέλος του έτους (9μηνες συμβάσεις εργασιακής «ομηρίας», αντί για μόνιμη πρόσληψη δλδ.), οπότε εάν δεν μπει η προϋπόθεση του εμβολιασμού ως «τυπικό προσόν» στο ΕΣΥ, η αναστολή των υγειονομικών θα διαρκέσει όσο… κρατήσει η πανδημία.

«Άρα 1η Απριλίου δεν πρόκειται να επιστρέψουν. Ή θα τεθούν εκτός συστήματος υγείας ή θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι κάπου να ειπωθεί ότι δεν υπάρχει πανδημία κορονοϊού», είπε με χαρακτηριστική κυνικότητα ο υπουργός Υγείας.

Αυτό σημαίνει πως οι υγειονομικοί ή θα εκδιωχθούν από την κυβέρνηση και θα απολυθούν, ή θα παραμείνουν σε απόλυτες συνθήκες ανέχειας για τουλάχιστον ακόμα έναν (ολόκληρο) χρόνο, ενώ ήδη βρίσκονται 7-8 μήνες σε αναστολή. Μέχρι κάπου – κάπως – κάποτε, να «ειπωθεί» πως δεν υπάρχει πανδημία. Πραγματική κοροϊδία δηλαδή.

Ενώ η παγκόσμια κρίση επεκτείνεται σε πολλαπλά επίπεδα (απόηχος της πανδημίας, Ουκρανικό ζήτημα, ενεργειακή κρίση) η κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα το πρόγραμμα αποδόμησης της δημόσιας υγείας, δημιουργεί νέες στρατιές ανέργων, αδιαφορεί για το δράμα των οικογενειών που δέχονται τις συνέπειες ενός υγειονομικού απολυταρχισμού.

Και το χειρότερο απ’ όλα είναι πως όλες αυτές οι απάνθρωπες πρακτικές, εμφανίζονται ως κινήσεις «για το καλό της επιστήμης»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμμονικός ο Θ. Πλεύρης: «Δική μου εισήγηση» να διωχτούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – «Δεν σέβονται την επιστήμη»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.