ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπαιγμός για τους άνω των 60: «Σκέψεις για διαγραφή του προστίμου μόνο αν εμβολιαστούν» είπε ο Θ. Πλεύρης!

Ο Θ. Πλεύρης δήλωσε πως σκέφτεται τη διαγραφή των προστίμων μόνο όσων υποκύψουν στον εκβιασμό της κυβέρνησης.
Εμπαιγμός για τους άνω των 60: «Σκέψεις για διαγραφή του προστίμου μόνο αν εμβολιαστούν» είπε ο Θ. Πλεύρης!

Αφοσιωμένη στον υγειονομικό εκβιασμό έως το τέλος φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση σχετικά με το υγειονομικό χαράτσι που επιβάλει στους άνω των 60, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Μετά τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας χθες σχετικά με την άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού, η οποία ούτε λίγο – ούτε πολύ γίνεται λόγω του… τουρισμού, η δημοσκοπική κατρακύλα που είναι αδιαμφισβήτητη πλέον, αναγκάζει τα κυβερνητικά στελέχη να μοιράζουν ακόμα και… υπόνοιες υποσχέσεων, που ουσιαστικά αποτελούν εμπαιγμό προς τους πολίτες.

Συγκεκριμένα ο Θάνος Πλεύρης ρωτήθηκε για το αν υπάρχει πιθανότητα να διαγραφούν τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60, έστω και με εισοδηματικά κριτήρια, εφόσον το μέτρο παύει να ισχύει αύριο, στις 15 Απριλίου.

Ο κ. Πλεύρης απάντησε πως «υπάρχει σκέψη σε περίπτωση που εμβολιαστούν όσοι τους έχει ήδη επιβληθεί το πρόστιμο, να διαγραφεί», προσθέτοντας ότι είναι κάτι που βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση.

Αξίζει να αναφέρουμε πως μόλις στα τέλη του Μαρτίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εμφανιζόταν απόλυτος πως κανένα πρόστιμο δεν θα ακυρωθεί και πως θα εισπραχθούν ως και το τελευταίο ευρώ από τον κατάπτυστο κεφαλικό φόρο, που η εφαρμογή του ντρόπιασε τη χώρα μας σε ολόκληρη την Ευρώπη, αφού για πρώτη φορά αποφασίστηκε από ευρωπαϊκό κράτος υποχρεωτικότητα με ηλικιακά κριτήρια, με ποινή προστίμου.

Ήταν ένα απολυταρχικό μέτρο για το οποίο διακεκριμένοι συνταγματολόγοι είχαν εκφράσει την απόλυτη αντίθεση τους, και πόσο μάλλον όταν αυτό ήταν οριζόντιο και έβαζε φτωχούς και πλούσιους στην ίδια μοίρα.

Όμως σήμερα ο Θάνος Πλεύρης, σα να ανήκει σε… διαφορετική κυβέρνηση από τον κ. Οικονόμου, δηλώνει πως υπάρχει σκέψη να διαγραφούν πρόστιμα, εάν και εφόσον εμβολιαστούν οι εκβιασμένοι, δηλαδή εάν και εφόσον υποκύψουν στον κυβερνητικό εκβιασμό!

Με λίγα λόγια, δεν φτάνει που με ανήθικο τρόπο η κυβέρνηση ταπείνωσε τους ηλικιωμένους και τους τιμωρούσε επί ποινή, μόνο και μόνο γιατί είχαν προσωπική βούληση για το τι θα κάνουν με το σώμα τους, τώρα ο υπουργός Υγείας εμφανίζεται ως… φιλεύσπλαχνος και δίνει ένα «ψίχουλο» υπόσχεσης, και αυτό μόνο αν ο πολίτης κάνει αυτό που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το σίγουρο είναι πως όσοι άνω των 60 δεν ενέδωσαν σε αυτόν τον πρωτοφανή υγειονομικό εκβιασμό που κηλίδωσε την δημοκρατία και έκανε ξένα ειδησεογραφικά μέσα να εκπλαγούν, δεν πρόκειται να… συγκινηθούν από την «σκέψη» του Θάνου Πλεύρη, γιατί στη δική τους «σκέψη» κυριαρχεί η αγανάκτηση για τον ανήθικο εξαναγκασμό που υπέστησαν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμπαιγμός για τους άνω των 60: «Σκέψεις για διαγραφή του προστίμου μόνο αν εμβολιαστούν» είπε ο Θ. Πλεύρης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.