ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπρηστές: Πιο αυστηρός ο Ποινικός Κώδικας

Τι αλλαγές εξετάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης
Εμπρηστές: Πιο αυστηρός ο Ποινικός Κώδικας

Πολύ σημαντικές αλλαγές στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πιο συγκεκριμένα, επανεξετάζεται η νομοθεσία για πυρκαγιές και εμπρηστές και ταυτόχρονα η ενδεχόμενη αλλαγή της νομοθεσίας για την πρόκληση σωματικών βλαβών σε εφοριακούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, θεωρείται βέβαιη η επαναφορά του αδικήματος της κατοχής εκρηκτικών υλών (μολότοφ) σε κακουργηματική μορφή,

Οι αλλαγές για τους εμπρηστές γίνονται επιτακτικές μετά και την τραγωδία στην Εύβοια, που μπορεί, να μη στοίχισε ανθρώπινες ζωές, προκάλεσε όμως τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός στο Θριάσιο: Επεισόδιο μεταξύ αστυνομικού και γιατρού (vid)

Με την έναρξη των εργασιών της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, κάτι που ενδέχεται να γίνει ακόμη και εντός της εβδομάδας, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι διεργασίες για τις όποιες βελτιώσεις μπορεί να φέρει η ισχύουσα νομοθεσία για τα αδικήματα που σχετίζονται με την πρόκληση πυρκαγιών και τους εμπρησμούς.

Σε πρώτη φάση, σκοπός είναι να διαπιστωθεί τι ακριβώς μπορεί να αλλάξει προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης ώστε να καταστεί σαφές ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξει ανοχή στους δράστες τέτοιων εγκλημάτων.

Την κινητοποίηση, όπως είναι λογικό, προκάλεσε τόσο η εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική πέρυσι το καλοκαίρι όσο και η πρόσφατη πύρινη λαίλαπα στην Εύβοια, που κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα δάσους, με τις Αρχές να συνηγορούν στο σενάριο του εμπρησμού.

πηγή: Πρώτο Θέμα

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμπρηστές: Πιο αυστηρός ο Ποινικός Κώδικας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.