ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλια: Ανοίγουν για τους 18 έως 29 την επόμενη εβδομάδα Moderna και Pfizer

Όπως έγινε γνωστό από την επόμενη εβδομάδα, θα μπορούν να εμβολιάζονται οι 18 ως 29 με Moderna και Pfizer.
Εμβόλια: Ανοίγουν για τους 18 έως 29 την επόμενη εβδομάδα Moderna και Pfizer

Εμβόλια: Όπως έγινε γνωστό από την επόμενη εβδομάδα, θα μπορούν να εμβολιάζονται οι 18 ως 29 με Moderna και Pfizer.

Έρχονται καλύτερα εμβόλια, που θα τελειώσουν, τον Κορονοϊό. Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως από την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρχει η δυνατότητα στους 25 ως 29 ετών, να κάνουν τα εμβόλια της Pfizer και της εταιρείας Moderna. Ενώ μέχρι τώρα μπορούν να εμβολιαστούν μόνο με της Johnson & Johnson.

Αργότερα θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα, των 19 ως 24, για την οποία θα ισχύσει το ίδιο πράγμα. Επίσης έκανε γνωστό, πως αν κάποιος είναι σε διακοπές, μπορεί να μπει στην ειδική πλατφόρμα και να αλλάξει το μέρος, στο οποίο είχε κλείσει ραντεβού, για να κάνει την δεύτερη δόση από το εμβόλιο.

Για τους πλήρως εμβολιασμένους που είναι το 21 με 22% τόνισε πως: «Υπάρχει συζήτηση ώστε να απαλλαγούν από την υποχρέωση, να κάνουν τα self test. Καθοριστικός για το θέμα αυτό, θα είναι ο μήνας Ιούνιος. Όταν και αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός όσων έχουν κάνει το εμβόλιο».

Όσον αφορά την μετακίνηση στα νησιά σημείωσε πως: «Έχει την δυνατότητα κάποιος, να πάει στα νησιά χρησιμοποιώντας την βεβαίωση εμβολιασμού. Ακόμη αν δεν έχει κάνει το εμβόλιο, την βεβαίωση του αρνητικού μοριακού test ή self test.

Αυτό για όσο ισχύουν οι περιορισμοί για τις μετακινήσεις στα νησιά. Προς το τέλος Ιουνίου, θα χρειάζεται μόνο ένα χαρτί εκτός απροόπτου. Όποιος έχει βεβαίωση εμβολιασμού δε χρειάζεται να κάνει self test, απλά συμπληρώνει και τη σχετική βεβαίωση, που υπάρχει στην παλτφόρμα του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Όταν θα εμβολιαστούν ακόμη περισσότεροι πολίτες ελπίζουν, πως δεν θα χρειάζεται κάποιο έγγραφο, για να μετακινηθεί κάποιος, με προορισμό κάποιο νησί, για να κάνει τις διακοπές του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Πότε θα πέσουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα – Ανάλυση όλων των δεδομένων

Survivor: Αρνητικές εξελίξεις για το ριάλιτι – Δεν είναι σίγουρη η 5η σεζόν!

ΠΑΟΚ: Οι τέσσερις θέσεις που ψάχνει (κατά προτεραιότητα) παίκτες!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλια: Ανοίγουν για τους 18 έως 29 την επόμενη εβδομάδα Moderna και Pfizer», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.