ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλια κατά της γρίπης: Γιατί είναι τετραδύναμα – Τι σημαίνει για όσους τα κάνουν!

Αρχίζει ο εμβολιασμός κατά της γρίπης με τα νέα εμβόλια που έχουν δημιουργηθεί, έχοντας νέες τεχνολογίες.
Εμβόλια κατά της γρίπης: Γιατί είναι τετραδύναμα – Τι σημαίνει για όσους τα κάνουν!

Εμβόλια κατά της γρίπης: Και ενώ ο κόσμος είναι θορυβημένος τόσο  με την άτυπη υποχρεωτικότητα των εμβολίων  κατά του κορονοϊού που περνάει μέσα από τα ΜΜΕ η κυβέρνηση όσο και από το γεγονός πως η σύνθεση τους γίνεται με νέα τεχνολογία η οποία τώρα αναπτύσσεται,  όπως ανακοινώθηκε ξεκινά και ο αντιγριπικός εμβολιασμός…

Συγκεκριμένα, όσοι το επιθυμούν μπορούν να ζητήσουν συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου, με τις διαδικασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει, αφού έχει λάβει ήδη η κυβέρνηση 1,7 εκατομμύρια δόσεις, ενώ ο στόχος είναι να φτάσει στις 4,2 εκατομμύρια.

Μάλιστα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ξεκαθάρισε ότι τα εμβόλια είναι τετραδύναμα, με αδενοποιημένο τον ιό.

Αυτό μπορεί να επιτρέψει να κάνουν το εμβόλιο ακόμα και εξασθενημένα άτομα, ενώ περιλαμβάνουν δύο στελέχη Α, το Η1Ν1 και του Η3Ν2 και δύο στελέχη των ιών τύπου Β.

Δηλώσεις έκανε και ο Θάνος Πλεύρης, ο Υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι ο κόσμος θα πρέπει το συντομότερο να εμβολιαστεί προκειμένου να είναι προστατευμένος από τη γρίπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ξεκαθάρισε ότι καλό θα ήταν άτομα που έρθουν σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού ή ήταν ασυμπτωματικά, να περιμένουν μέχρι να ξεπεράσουν τον κορονοϊό ή να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν κολλήσει και έπειτα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο.

https://youtu.be/r3dl3155LaM

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλια κατά της γρίπης: Γιατί είναι τετραδύναμα – Τι σημαίνει για όσους τα κάνουν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.