ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλια κορονοϊού: Το ποσοστό ανοσίας μετά την 1η δόση για κάθε εμβόλιο

Τα εμβόλια είναι ο σύμμαχος για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και όλο και περισσότεροι πολίτες δείχνουν να τα εμπιστεύονται
Εμβόλια κορονοϊού: Το ποσοστό ανοσίας μετά την 1η δόση για κάθε εμβόλιο

Τα εμβόλια είναι ο σύμμαχος για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και όλο και περισσότεροι πολίτες δείχνουν να τα εμπιστεύονται και σπεύδουν να κλείσουν το ραντεβού τους. Σε τι ποσοστό ανοσίας φθάνει το κάθε παρασκεύασμα ανάλογα με την εταιρεία παραγωγής;

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας μέχρι και τη Δευτέρα 10 Μαΐου έχουν πραγματοποιηθεί 3.760.640 εμβολιασμοί. Τα εμβόλια που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι αυτά των Pfizer/BionTech, AstraZeneca, Moderna και Johnson&Johnson.

Πιο συγκεκριμένα την πρώτη δόση του εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έχουν λάβει 2.507.242 άτομα ενώ πλήρως εμβολιασμένοι είναι 1.277.825 άνθρωποι.

Ποιο είναι όμως το ποσοστό ανοσίας των εμβολίων;

Pfizer/BionTech: Η πρώτη δόση του εμβολίου δίνει 52% ανοσία στις επτά ημέρες από τη στιγμή του εμβολιασμού. Στις 14 ημέρες φθάνει το 89%. Μετά από τρεις εβδομάδες όπου γίνεται η δεύτερη δόση του εμβολίου αποκτούμε έως και 95,3% ανοσία.

AstraZeneca: Με την πρώτη δόση του εμβολίου και σε διάστημα 21 ημερών όποιος κάνει το εν λόγω εμβόλιο εξασφαλίζει ανοσία 70% που φθάνει το 100% με τη δεύτερη δόση.

Moderna: Με την πρώτη δόση του εμβολίου αποκτούμε ανοσία 92% μετά από 14 ημέρες και 95% μετά τη δεύτερη δόση.

Johnson&Johnson: Με το μονοδοσικό εμβόλιο αποκτούμε 85% έως 99% ανοσοποίηση.

Το τελευταίο 10ημερο του Μαΐου θα ανοίξουν «σπαστά» και ανά πενταετία όλα τα εμβόλια για τους πολίτες ηλικίας 30-44 ετών, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση για τον κορονοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβόλιο: Αποζημίωση σε όσους έχουν παρενέργειες αποφάσισε το ΣτΕ

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ