Εμβόλια: Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε αναλυτικά την Τετάρτη (9/6) στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα και τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Βασίλης Κικίλιας υπενθύμισε ότι την Πέμπτη (10/6) ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 25 έως 29 ετών για όλα τα εμβόλια.

Συνολικά ανοίγουν 420.340 νέα ραντεβού από τα οποία τα 240.000 αφορούν το εμβόλιο της Pfizer, τα 96.300 της Johnson and Johnson και τα 84.000 της Moderna.

Επεσήμανε ότι στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών, ο οποίος θα γίνει με τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών και θα χρησιμοποιηθεί γι’ αυτόν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson.

Επίσης, τόνισε ότι την Τετάρτη αναμένεται οι εμβολιασμοί να ξεπεράσουν τους 100.000, ενώ το 23,7% έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Αναφερόμενος στην πορεία της επιδημίας είπε ότι ο δείκτης θετικότητας έχει πέσει στο 2,5% την τελευταία εβδομάδα και ότι ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος δείκτης κρουσμάτων ανά ημέρα είναι 1056 κρούσματα.

Επίσης είπε ότι ο μέσος ηλικιακός όρος των νέων κρουσμάτων μειώνεται συνεχώς και πλέον είναι τα 36 έτη.

«Όλες οι περιφέρειες της χώρας καταγραφούν μείωση κρουσμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η επιδημία έχει τελειώσει», τόνισε.

Αγοράστε online τον απόλυτο οδηγό για το Euro 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Survivor Tζέιμς – Μπάρτζης: Δείτε γιατί τσακώθηκαν και οι δύο με τη Μαλέσκου – Τυχαίο; Δεν νομίζω

Μαρία Σάκκαρη: Ο πόντος που την έστειλε στους «4» (vid)