ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλια Pfizer – Moderna: Ποιες οι πιθανότητες να κολλήσετε κορονοϊό μετά τη 2η δόση

Μία από τις συνηθισμένες απορίες που έχουν όσοι εμβολιάζονται είναι για τις πιθανότητες νόσησης μετά και τη δεύτερη δόση.
Εμβόλια Pfizer – Moderna: Ποιες οι πιθανότητες να κολλήσετε κορονοϊό μετά τη 2η δόση

Εμβόλια: Μία από τις συνηθισμένες απορίες που έχουν όσοι εμβολιάζονται είναι για τις πιθανότητες νόσησης μετά και τη δεύτερη δόση.

Κορονοϊός: Την απάντηση για τα εμβόλια και τη δράση τους δίνει ένας καθηγητής στο Κολλέγιο Δημόσιας Υγείας Mel & Enid Zuckerman.

Ο λόγος για τον γιατρό Τζεφ Μπέρτζες, ο οποίος υπογραμμίζει: «Οι πλήρως εμβολιασμένοι σε ποσοστό 90% δεν πρόκειται να νοσήσουν με Covid-19, αλλά ακόμη και αν νοσήσουν, το ιικό φορτίο θα είναι χαμηλό και η νόσος πολύ ηπιότερη.

Βλέπουμε ακόμα τα ίδια υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας του εμβολίου, οπότε αισθανόμαστε καλά γι’ αυτό, αλλά το πιο σημαντικό, είναι ότι έχουμε προσθέσει μια σειρά μέτρων για τη σοβαρότητα της λοίμωξης μεταξύ των εμβολιασθέντων ατόμων σε σύγκριση με τους μη εμβολιασθέντες και καταφέραμε να μετρήσαμε το ιικό φορτίο καθώς και τη διάρκεια της λοίμωξης».

Μεταξύ 3.975 συμμετεχόντων σε δύο μελέτες, οι λοιμώξεις από τον SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν σε πέντε συμμετέχοντες που είχαν πλήρως εμβολιαστεί, σε 11 που είχαν μερικώς εμβολιαστεί, καθώς και σε 156 μη εμβολιασμένους συμμετέχοντες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη που είχαν πλήρως ή μερικώς εμβολιαστεί με mRNA εμβόλια Pfizer ή Moderna και μολύνθηκαν, είχαν κατά 40% μικρότερο ιικό φορτίο από αυτό των μη εμβολιασμένων συμμετεχόντων.

Επιπλέον, ο κίνδυνος λοίμωξης με πυρετό ήταν 58% χαμηλότερος για τους εμβολιασμένους συμμετέχοντες, οι οποίοι ανέφεραν κατά μέσο όρο δύο λιγότερες μέρες ασθένειας και συνολική διάρκεια ασθένειας κατά έξι ημέρες μικρότερη από εκείνη των μη εμβολιασμένων ατόμων.

 

Διαβάστε επίσης:

Euro 2020 Ιταλία – Αγγλία: Το κανάλι και η ώρα της αναμέτρησης

Καταγγελία: Κάλεσαν ηθοποιούς για γύρισμα, αλλά τους έβαλαν να σερβίρουν κανονικά

Survivor: Μπάρτζης και Άννα Μαρία τα δίνουν όλα για την… Κλεοπάτρα (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλια Pfizer – Moderna: Ποιες οι πιθανότητες να κολλήσετε κορονοϊό μετά τη 2η δόση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.