Εμβόλια: Ο τουρισμός στην Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν το επίσημο άνοιγμά του το οποίο είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 15 Μαΐου.

Την Πέμπτη (13/5)ω ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, αναμένεται να ανακοινώσει  πως ακριβώς θα κινηθεί ο τουρισμός, ο οποίος φυσικά είναι «συνδεδεμένος» με τα εμβόλια.

Μητσοτάκης: Σύσκεψη με περιφερειάρχες για τους εμβολιασμούς στα νησιά

Άλλωστε σήμερα (11/5) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  πρόκειται να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας. Σκοπός της επαφής αυτής θα είναι να συζητηθεί η πορεία του εμβολιασμού με επίκεντρο την νησιωτική χώρα και τον σχεδιασμό για οριζόντιο εμβολιασμό, χωρίς ηλικιακά κριτήρια, των νησιών άνω 10.000 κατοίκων

Κατά την έναρξη της εμβολιαστικής διαδικασίας στην χώρα μας, ο κυβερνητικός προγραμματισμός περιελάμβανε τον εμβολιασμό 69 νησιών μέχρι τέλος Απριλίου με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους. Πλέον η συγκεκριμένη δράση έχει επεκταθεί εδώ και έναν μήνα και στα νησιά έως 10.000 κατοίκους τα οποία είναι συνολικά 85.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο εμβολιασμός των νησιωτών θα ξεκινήσει άμεσα, καθώς ο στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έως τις 25 Ιουνίου. Στη σύσκεψη εκτός από τον γγ Δημόσιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους θα συμμετέχουν ακόμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, περιφεριάρχες, αλλά και οι δήμαρχοι των νησιών.

Υπενθυμίζεται πως 18 νησιά έγιναν Covid-free προορισμοί ήδη από τον Μάρτιο, καθώς οι κάτοικοί τους είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορoνοϊού.


Όπως αναφέρει το protothema.gr o εμβολιασμός των κατοίκων στα νησιά με περισσότερους από 10.000 κατοίκους χωρίς εξαιρέσεις, θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερα Covid free νησιά – τουριστικούς προορισμούς και παράλληλα θεωρείται πως θα μειώσει τη διασπορά μετά την απελευθέρωση των μετακινήσεων.

Εμβόλια: Νησιά στα οποία έχει πραγματοποιηθεί εμβολιασμός και για την 2η δόση:

  • Καστελόριζο
  • Μεγανήσι
  • Οινούσσες
  • Φούρνοι
  • Κάλαμος
  • Ψαρά
  • Θύμαινα
  • Καστός