ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλια: Ξέχασαν να υπολογίσουν το ΦΠΑ στις τιμές των Rapid και PCR τεστ;

Σύμφωνα με το ΦΕΚ από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου επιβάλλεται πλαφόν στην τιμή των τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού.
Εμβόλια: Ξέχασαν να υπολογίσουν το ΦΠΑ στις τιμές των Rapid και PCR τεστ;

Εμβόλια: Ωστόσο φαίνεται πως οι τιμές των Rapid και PCR test για τους πολίτες  που θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν και να πληρώνουν καθότι ανεμβολίαστοι (και είναι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοί) θα είναι πιο ακριβές!

Συγκεκριμένα οι ανακοινώσεις για το κόστος 10 και 60 ευρώ των Rapid και PCR test αντίστοιχα που θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν περιλαμβάνουν τον ΦΠΑ!

Με τα νέα δεδομένα η Κυβέρνηση δεν μας τα λέει καθόλου καλά καθώς όσοι επιλέξουν να μην ενδώσουν στον υποχρεωτικό ουσιαστικά εμβολιασμό θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη ακόμη πιο βαθιά.

Αναλυτικά τιμές, χωρίς ΦΠΑ, είναι οι εξής:

Για το τεστ ανίχνευσης του κορoνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time – PCR:
α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των σαράντα ευρώ (40 ευρώ) και

β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των είκοσι ευρώ (20 ευρώ).

Δηλαδή «κουστουμάκι» 60 ευρώ χωρίς ΦΠΑ για το PCR.

Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (rapid test) ως ανώτατο όριο του αθροίσματος της τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, και της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των δέκα ευρώ (10 ευρώ).
Οι ανώτατες τιμές που προβλέπονται στις περ. 1β) και 2 δεν ισχύουν στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών (όπως τα φαρμακεία π.χ.; δεν ξεκαθαρίζεται), οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.
Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τις παραπάνω υπηρεσίες και αγαθά, οφείλουν να αναρτήσουν σε εμφανές για το κοινό σημείο και στις ιστοσελίδες τους, τιμοκατάλογο που θα περιλαμβάνει και θα αναφέρει ευκρινώς τις ως άνω προβλεπόμενες ανώτατες τιμές.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με όσα ορίζονται στις περ. 1 και 2, επιβάλλεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα διοικητικό πρόστιμο ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000 ευρώ).
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με όσα ορίζονται στην περ. 4, επιβάλλεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων ευρώ (1.000 ευρώ)».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλια: Ξέχασαν να υπολογίσουν το ΦΠΑ στις τιμές των Rapid και PCR τεστ;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.