Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η κυβέρνηση θα πριμοδοτήσει με voucher 150 ευρώ όσους νέους εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού!

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η κυβέρνηση θα πριμοδοτήσει με κάρτα 150 ευρώ όσους νέους εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού!

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η κυβέρνηση θα πριμοδοτήσει με voucher 150 ευρώ όσους νέους εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε τις ανακοινώσεις λέγοντας πως ξεκινά η χορήγηση voucher ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους ηλικίας 18-25 ετών το οποίο θα καλύπτει ταξίδια, ή επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα αφορά όλους τους νέους αυτής της ηλικιακής ομάδας οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν εντός του 2021.

H πολιτεία αναμένεται να επιβραβεύσει μία ομάδα πολιτών, που θα εμβολιαστούν. Πρόκειται για 940.000 νέους από 18-25 ετών γεννηθέντες από το 1996 μέχρι το 2003.

Από σήμερα σε αυτή την ομάδα πολιτών ανοίγεται ένα ακόμα παράθυρο ελευθερίας σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με την 1η δόση του εμβολίου τους θα αποκτούν προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ. Θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, ξενοδοχεία, είσοδο σε θεάματα.

Το voucher 150 ευρώ θα είναι διαθέσιμο πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και θα χρησιμοποιείται για προεπιλεγμένες πολιτιστικές και τουριστικές δραστηριότητες.

Η κάρτα θα δημιουργείται αυτόματα με βάση τον ΑΜΚΑ και αφορά τους νέους που έχουν ήδη εμβολιαστεί και όσους θα εμβολιαστούν. Με το νέο ψηφιακό πορτοφόλι θα μπορούν οι νέοι να κάνουν πιο άνετες διακοπές.

«Αφορούν όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά και αυτούς που θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής. Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους.

Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. είναι οι νέοι λοιπόν που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Φραγκιάς για Ογκμπέιντε στο Sportime: «Είναι θηρίο, κυριαρχεί πάνω από την στεφάνη»

Euro 2020: Σφραγίζονται δύο ακόμη εισιτήρια για τα προημιτελικά

Survivor: Η σπόντα του Ασημακόπουλου που έκανε τον Ηλία να…ανακατευτεί