ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 18 – Πότε αναμένεται να γίνει αυτό

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται στην Ελλάδα και στο πλάνο μπαίνουν πλέον και όσοι είναι άνω των 18 ετών.
Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 18 – Πότε αναμένεται να γίνει αυτό

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται στην Ελλάδα και στο πλάνο μπαίνουν πλέον και όσοι είναι άνω των 18 ετών.

Οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, σε χιλιάδες ραντεβού να κλείνονται καθημερινά.

Στο πλάνο μπαίνουν πλέον και οι άνω των 18 ετών, καθώς όπως υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, εντός του Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα προκειμένου να εμβολιαστούν μέσα στους επόμενους δύο μήνες και όσοι ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Παράλληλα, μιλώντας για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης σε όσους εμβολιάστηκαν στην αρχή του προγράμματος, σημείωσε πως αναμένονται οι σχετικές εισηγήσεις των ειδικών και επιστημόνων.

Ο κ. Θεμιστοκλέους όλοι όσοι συμμετέχουν, ο καθένας από την πλευρά του, για να επιτευχθεί ο στόχος του προγράμματος εμβολιασμού, αξίζουν συγχαρητήρια και το «ευχαριστώ» είναι λίγο προς αυτούς.

«Είναι το μοναδικό μας όπλο να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και σώζουν ζωές» σημείωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προσθέτοντας ότι «βλέπουμε ένα μεγάλο κύμα να εμβολιάζεται παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν».

Για το θέμα των ραντεβού για εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 30 – 44 ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι αυτό εξαρτάται από δύο παραμέτρους. «Μια είναι οι παραδόσεις των νέων εμβολίων και η άλλη είναι η συμμετοχή του κόσμου στο πρόγραμμα εμβολιασμού».

«Πλήρη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, όμως σύμφωνα με τους υπολογισμούς στο τέλος Μαΐου θα ανοίξει η κατηγορία 40 – 44 ετών» τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι πλέον τα διαθέσιμα ραντεβού είναι για τον Ιούνιο.

Σχολιάζοντας το ζήτημα των ραντεβού που κάποιοι πολίτες δεν έβρισκαν διαθέσιμο άμεσα, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε ότι υπήρχαν διαθέσιμα, αν κάποιος άλλαζε ταχυδρομικό κώδικα και εμβολιαστικό κέντρο. «Ακόμα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού και για τα τέσσερα εμβόλια μέσα στο μήνα Μάιο» συμπλήρωσε.

Πειθαρχικές ποινές στους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να κάνουν self test

Νέα Σμύρνη: Ο 22χρονος είχε «ξαναχτυπήσει» – Τον αναγνώρισαν τρεις ακόμα γυναίκες!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 18 – Πότε αναμένεται να γίνει αυτό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.