ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμοί: Γιατί πρέπει να προσέχουν όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο;

Εμβολιασμοί: Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους ηλικιωμένους
Εμβολιασμοί: Γιατί πρέπει να προσέχουν όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο;

Εμβολιασμοί: Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους ηλικιωμένους εμβολιάστηκαν τον περασμένο Ιανουάριο.

Εμβολιασμοί: «Χρειάζονται προστασία όλο το καλοκαίρι ειδικά σε όσους έχει πέσει ο τίτλος αντισωμάτων. Δεν θα ήταν άσχημο να γίνεται τεστ αντισωμάτων μετά από μερικούς μήνες», είπε με νόημα ο καθηγητής.

«Πρέπει όλοι να φοράμε μάσκες»

Έκκληση σε όλους να φορούν τους πολίτες να φορούν μάσκα έκανε επιπρόσθετα ο κ. Θωμαΐδης. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι πρέπει να φορούν μάσκα και όσοι έκαναν και τις δυο δόσεις.

Τι γίνεται με τον αριθμό των κρουσμάτων

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, προέβλεψε ότι η χώρα θα πέσει στα 1.000 κρούσματα ημερησίως μετά το τέλος Μαΐου – μέσα Ιουνίου, αλλά διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι ο καταλληλότερος δείκτης γιατί τα μοριακά τεστ αυξομειώνονται. «Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και ΜΕΘ δείχνουν την πραγματικότητα» διευκρίνισε ο καθηγητής.

«Οι 3 τελευταίες εβδομάδες δείχνουν σταδιακή αποκλιμάκωση ύφεση στο ιικό φορτίο στα λύματα στην Αττική αλλά και σε άλλες πόλεις, ιδιαίτερα στην Κρήτη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ» σημείωσε ο καθηγητής. «Πρόκειται για αργή αποκλιμάκωση. Το 3ο κύμα με την επικράτηση του βρετανικού στελέχους έχει δώσει πολύ υψηλό ιικό φορτίο» σημείωσε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβολιασμοί: Γιατί πρέπει να προσέχουν όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.