ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμοί: Ξεκινούν και πάλι σήμερα (3/5) – Τότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 20αρηδες

Σήμερα Δευτέρα του Πάσχα (3/5) αρχίζουν και πάλι οι εμβολιασμοί σε όλη την Ελλάδα μετά την ολιγοήμερη διακοπή λόγω του Πάσχα.
Εμβολιασμοί: Ξεκινούν και πάλι σήμερα (3/5) – Τότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 20αρηδες

Κορονοϊός: Σήμερα Δευτέρα του Πάσχα (3/5) αρχίζουν και πάλι οι εμβολιασμοί σε όλη την Ελλάδα μετά την ολιγοήμερη διακοπή λόγω της γιορτής του Πάσχα.

Θυμίζουμε ότι την Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησαν και οι εμβολιασμοί για τους 30-49 ετών, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα σειρά θα πάρουν και οι νεότερες ηλικιακά ομάδες.

Ήδη οι πολίτες 30-39 και 40-44 ετών έδειξαν μεγάλη συμμετοχή στο να κλείσουν άμεσα ραντεβού προκειμένου να εμβολιαστεί. Ανάλογη διάθεση έδειξε και  επόμενη ηλικιακή ομάδα αυτή των 44-49, καθώς σύμφωνα με «πηγές» από τους αρμόδιες αρχές, μέσα σε λίγες ώρες κλείστηκαν 260.000 ραντεβού.

Η πλατφόρμα των ραντεβού για την εν λόγω ηλικιακή ομάδα άνοιξε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και είχαν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους.

Σε διαφορετική περίπτωση δίνεται η δυνατότητα να κλείσει κανείς το ραντεβού εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι είναι μεταξύ 45-49 μπορούν να κάνουν όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca), ενώ από τις 5 Μαΐου θα μπορούν να κάνουν και το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Γεωργαντάς: «Τότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί και για τους 20αρηδες»

Σημειώνεται ότι όπως δήλωσε το Μεγάλο Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, οι εμβολιασμοί τον Μάιο θα κινηθούν σε επίπεδο ρεκόρ αγγίζοντας τα 2,7-2,8 εκατ. τον μήνα, καθώς και διαθέσιμα εμβόλια υπάρχουν και η εμβολιαστική αλυσίδα λειτουργεί άψογα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι από τον Ιούνιο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται και οι ενήλικες κάτω των 30 ετών, ανοίγοντας ουσιαστικά ο δρόμος για τους 20άρηδες. «Τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε 66.000 εμβολιασμούς μέσα σε μια ημέρα και οι ρυθμοί επιταχύνονται. Από 5 Μαΐου θα έχουμε 1.500 εμβολιαστικά κέντρα διαθέσιμα, θα έχουμε και το εμβόλιο της Johnson&Johnson.

Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πιστεύω ότι μέχρι τέλος Ιουνίου το τείχος ανοσίας θα έχει χτιστεί, καθώς από τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιάζονται και όλοι οι υπόλοιποι ενήλικες, δηλαδή όσοι είναι κάτω από 30 ετών», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβολιασμοί: Ξεκινούν και πάλι σήμερα (3/5) – Τότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 20αρηδες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.