ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμός: Υποχρεωτικός και στους άνω των 50!

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αναμένεται να επεκταθεί και στους 50άρηδες και κανείς δεν ξέρει σε ποια ηλικία θα σταματήσει.
Εμβολιασμός: Υποχρεωτικός και στους άνω των 50!

Ο Υποχρεωτικός Εμβολιασμός των πολιτών άνω των 60 έχει πάρει ήδη επίσημη μορφή με τα νέα μέτρα επιβολής προστίμου 100 ευρώ και το ίδιο αναμένεται να γίνει προσεχώς και με τους πολίτες άνω των 50 ετών.

Σύμφωνα με Κυριακάτικες εφημερίδες η υποχρεωτικότητα του εμβολίου θα επεκταθεί σιγά σιγά. Μάλιστα δεν αποκλείεται το ηλικιακό όριο για υποχρεωτικό εμβολιασμό να μειωθεί και άλλο με την Κυβέρνηση να εξετάζει κάθε ενδεχόμενο και καμία ηλιακή ομάδα ή ομάδα εργαζομένων δεν είναι ασφαλής από την υποχρεωτικότητα.

Η Μίνα Γκάγκα μάλιστα έχει προτείνει ως προϋπόθεση τον τον εμβολιασμό στις γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες μέσω εξωσωματικής.

Όπως σας γράψαμε ήδη στο Sportime, αρχικά ο Φεβρουάριος, στη συνέχεια ο Απρίλιος και τέλος ο Ιούνιος του νέου έτους θα είναι κρίσιμες ημερομηνίες για την επέκταση του εμβολιασμού.

Το ΣτΕ έχει ήδη κρίνει συνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε υγειονομικούς και εργαζομένους ΕΜΑΚ ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός και σε άλλες ομάδες.

Το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών έχει φτάσει στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένονται σύντομα και οι αποφάσεις από την Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, οι προετοιμασίες για να γίνουν διαθέσιμα τα εμβόλια και σε νεαρά παιδιά 5 εως 11 ετών έχουν αρχίσει.

Όλα αυτά την ώρα που στην Ελλάδα, μετά την ανακοίνωση επιβολής προστίμου στους άνω των 60, τα ραντεβού για εμβόλιο κατά του COVID-19 έχουν φτάσει τα 1,5 εκατομμύρια για τον επόμενο μήνα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβολιασμός: Υποχρεωτικός και στους άνω των 50!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.