ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμός μαθητών για τον κορονοϊό πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο εμβολιασμών των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών πριν ανοίξουν τα σχολεία
Εμβολιασμός μαθητών για τον κορονοϊό πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο εμβολιασμών των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών πριν ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Βασική προϋπόθεση, βέβαια, όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας είναι να έχει εγκρίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων τα εμβόλια για αυτές τις ηλικίες.

Ο EMA συνεδριάζει την Παρασκευή για να αποφασίσει αν τα εμβόλια, όπως αυτό της Pfizer, για παιδιά από 12 έως 16 ετών, θα ξεκινήσουν να χορηγούνται προκειμένου να περιοριστεί κι άλλο η εξάπλωση του κορονοϊού. Και στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (27.05.2021) στο OPEN.

Στην περίπτωση, που ο EMA ανάψει το πράσινο φως, δεν αποκλείεται στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί στα παιδιά 12 έως 15 ετών να ξεκινήσουν το καλοκαίρι και πριν ανοίξουν τα σχολεία, είπε ο υπουργός Υγείας. Σε ερώτηση για το πως θα πειστούν οι γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έχει πειστεί για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών».

Όπως εξήγησε, ο στόχος της κυβέρνησης είναι «να έχουν κάνει όλοι από την ηλικία των 18 ετών και άνω το εμβόλιο μέχρι και τον Ιούλιο», έτσι ώστε όλοι οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, αλλά και όσοι νόσησαν και έχουν φυσική ανοσία, να δημιουργήσουν ένα ικανοποιητικό τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι. Επίσης, πρόσθεσε ότι «στα νησιά οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν κι άλλα εμβόλια πέραν από αυτό της Johnson and Johnson στη νησιωτική Ελλάδα για όσους το επιθυμούν.

Την ίδια ώρα, εκτίμησε ότι όταν θα έχει εμβολιαστεί το 70% του ελληνικού πληθυσμού «θα είμαστε ασφαλείς» σε σχέση με τον κορονοϊό. «Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε φτάσει αυτό το ποσοστό», εφόσον συνεχιστούν κανονικά οι παραδόσεις των εμβολίων εκτίμησε ο υπουργός Yγείας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν εμβόλια για όποιο κι αν επιλέξει» ο πολίτης, κάνοντας ξεκάθαρο ότι η επάρκεια εμβολίων είναι διασφαλισμένη καθώς «έχουν ήδη προαγοραστεί 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων» από τη χώρα μας.

Μιλώντας για το πέναλτι σε όσους ακυρώνουν το ραντεβού τους, είπε ότι η δεκαπενθήμερη αυτή αναστολή για ακυρώσεις των εμβολιασμών «δεν είναι τιμωρητική πολιτική», αλλά ουσιαστικά ήρθε να διορθώσει και κάποια λάθη που έγιναν από τους ίδιους τους πολίτες όσον αφορά την διαχείριση του ραντεβού.

Αναφερόμενος στους κατάκοιτους ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους για να κάνουν το εμβόλιο, είπε ότι «έχει ήδη ληφθεί ειδική μέριμνα για τον εμβολιασμό τους, στον οποίο θα συμβάλλουν ακόμα και ιδιότητες».

Για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, είπε ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο παραμένει στο τραπέζι και εξακολουθεί να συζητείται, αλλά «οι αποφάσεις θα ληφθούν σε ουδέτερο χρόνο». Ωστόσο, εμμέσως πλην σαφώς, έκανε λόγο για αναγκαιότητα υποχρεωτικού εμβολιασμού σε εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας είπε ότι ο ίδιος ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για τα περιστατικά παρενεργειών που σχετίζονται αποδεδειγμένα με τα εμβόλια και κυρίως με αυτό της Astra Zeneca, «προκειμένου να μη δημιουργείται η εικόνα από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ότι οι παρενέργειες αφορούν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού» από τις πέντε αυτές περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης:

MasterChef trailer 27/5: Μαρίνα και Διονύσης στην απόλυτη μάχη για τον τελικό!

NBA Αποτελέσματα: Έκαναν το 2-0 οι Σίξερς, ισοφάρισαν οι Νικς (vids)

Τόσο πολύ αγαπάτε το μπάσκετ που το χτυπάτε καθημερινά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβολιασμός μαθητών για τον κορονοϊό πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.