ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο: 7.000 υγειονομικοί στο δρόμο κατά της υποχρεωτικότητας – Επιστήμονες αντιδρούν τυχαία;

«Δεν είμαστε αντιεμβολιαστές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο καρδιολόγος, μέλος του συντονιστικού κατά της υποχρεωτικότητας.
Εμβόλιο: 7.000 υγειονομικοί στο δρόμο κατά της υποχρεωτικότητας – Επιστήμονες αντιδρούν τυχαία;

Εμβόλιο: 7.000 υγειονομικοί στο δρόμο κατά της υποχρεωτικότητας. «Επιστήμονες αντιδρούν τυχαία;», διερωτήθηκε ο Αργύρης Νταλιάνης – επεμβατικός καρδιολόγος στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρας», κλινικός υπεύθυνος του γραφείου καρδιακής ανεπάρκειας και μέλος του συντονιστικού οργάνου τριάντα μίας δομών υγείας του νομού Αττικής καθώς και του ΕΚΑΒ Αττικής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Τι κάνει 7.000 υγειονομικούς, ανθρώπους επιστήμονες, σε όλη την Ελλάδα να βρίσκονται στον δρόμο και να διαμαρτύρονται κατά της υποχρεωτικότητας;

Ο Αργύρης Νταλιάνης, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου εδώ και 30 χρόνια, τόνισε, μιλώντας στον Βασίλη Ταλαμάγκα και το Rise, υπογράμμισε πως δεν αμφισβητείται η ύπαρξη του κορονοϊού, καθώς και ο ίδιος νόσησε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για προληπτικούς λόγους, αλλά όπως τόνισε δεν υπάρξουν ενδείξεις ότι ο κορονοϊός κολλάει εντός των νοσοκομείων.

«Δεν έχω βρε πουθενά στοιχεία, παρά ελάχιστες αναφορές ότι μέσα στο νοσοκομείο μπορεί να γίνε διασπορά. Ο λόγος είναι ότι μέσα στο νοσοκομείο προσέχουμε και προσέχουμε πάρα πολύ», είπε μιλώντας στην εκπομπή του δημοσιογραφικού συνεταιρισμού ΝΕΤ 24.

Αναφορικά με τα εμβόλια ο κ. Νταλιάνης τα χαρακτήρισε ως «ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ιατρικής».

«Δεν έχω αποφύγει κανένα εμβόλιο έως τώρα για τον εαυτό μου, την οικογένεια και τα παιδιά μου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο γιατρός, μέλος του συντονιστικού οργάνου των υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

«Έχω κάνει ακόμα και το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού, με πολλές περισσότερες παρενέργειες από αυτό του κορονοϊού», ανέφερε ο κ. Νταλιάνης, συμπληρώνοντας πως στο κίνημα των υγειονομικών κατά της υποχρεώτικοτητας «δεν είμαστε εμβολιαστές».

«Μας αγανακτεί ο χαρακτηρισμός των αντιεμβολιαστών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε σκεπτικιστές, έχουμε κάποιες επιφυλάξεις για το συγκεκριμένο εμβόλιο», υπογράμμισε ο κ. Νταλιάνης ενώ έκανε λόγο για ανάγκη εξατομίκευσης των εμβολίων.

«Το εμβόλιο το συγκεκριμένο (σ.σ. κατά του κορονοϊού) είναι για όλους ή για κάποιες συγκεκριμένες υποομάδες του πληθυσμού;», διερωτήθηκε ο επεμβατικός καρδιολόγος o οποίος έχει νοσήσει με κορονοϊό.

«Πρέπει να φύγουμε από τον διαχωρισμό εμβολιασμένος μη εμβολιασμένος και να πάμε στο ανοσοποιημένος Vs μη ανοσοποιημένος», υπογράμμισε.

«Για οριζόντιο εμβολιασμό, από πέντε ετών έως 100+, δεν υπάρχει πουθενά το έρισμα το επιστημονικό για να το υποστηρίξουμε», τόνισε.

«Στους 100 άνω των 85 ετών που θα νοσήσουν, δυστυχώς θα πεθάνουν οι 2,7», ανέφερε εκτός των άλλων ο κ. Νταλιάνης επικαλούμενος επίσημα στοιχεία αμερικανικών ερευνών.

Ο κ. Νταλιάνης σημείωσε πως στους συνολικούς θανάτους συμπεριλαμβάνονται οι θάνατοι «από και με κορονοϊο» επικαλούμενος επί του θέματος δηλώσεις έγκριτου λοιμοξιολογου, τον οποίο δεν ονόμασε.

Εμβόλιο: 7.000 υγειονομικοί στο δρόμο κατά της υποχρεωτικότητας – Επιστήμονες αντιδρούν τυχαία;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλιο: 7.000 υγειονομικοί στο δρόμο κατά της υποχρεωτικότητας – Επιστήμονες αντιδρούν τυχαία;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.