ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση – Ποιοι μπορούν να το κάνουν

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για όσους θέλουν να κάνουν τρίτη δόση από το εμβόλιο. Αρκεί να είναι άνω των 50 και με υποκείμενα νοσήματα.
Εμβόλιο: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση – Ποιοι μπορούν να το κάνουν

Από σήμερα Κυριακή 10 Οκτωβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για όσους επιθυμούν να κάνουν την τρίτη δόση από το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Η τρίτη δόση πάντως αφορά, όσους πολίτες είναι άνω των 50 και πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα. Τόσο αυτοί με νοσήματα που ανήκουν στην κατηγορία Α, όσο και όσοι βρίσκονται στην κατηγορία Β.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν να το κάνουν είναι να έχουν κάνει τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου. Σε αυτή την περίπτωση σύμφωνα με όσα έχουν πει οι ειδικοί και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος θεμιστοκλέους βοηθάει, όσους δεν έχουν αναπτύξει τα απαραίτητα αντισώματα, με τις δύο πρώτες δόσεις.

Όσοι τελικά επιλέξουν να τους χορηγηθεί η τρίτη δόση, θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer, ανεξάρτητα με ποιο εμβόλιο έχουν κάνει τις δύο πρώτες φορές.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν όσοι έχουν κάνει της Johnson&Johnson, για τους οποίους θα υπάρξει ενημέρωση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Αυτή την φορά δεν θα υπάρχει ειδοποίηση για τον εμβολιασμό. Όσοι πολίτες επιθυμούν να το κάνουν θα πρέπει να το δηλώνουν είτε στην πλατφόρμα, ή στα ΚΕΠ ή σε κάποιο φαρμακείο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλιο: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση – Ποιοι μπορούν να το κάνουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.