ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο AstraZeneca: Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία σταματούν τη χορήγησή του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς αρχικά η Γερμανία και στη συνεχεία Ιταλία και Γερμανία αποφάσισαν να σταματήσουν τη χορήγησή του.  Πρώτα η Γερμανία ανακοίνωσε ότι σταματά τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca και ακολούθησαν η Ιταλία και η Γαλλία με την ανησυχία σε όλο τον κόσμο για τις παρενέργειές...
Εμβόλιο AstraZeneca: Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία σταματούν τη χορήγησή του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς αρχικά η Γερμανία και στη συνεχεία Ιταλία και Γερμανία αποφάσισαν να σταματήσουν τη χορήγησή του. 

Πρώτα η Γερμανία ανακοίνωσε ότι σταματά τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca και ακολούθησαν η Ιταλία και η Γαλλία με την ανησυχία σε όλο τον κόσμο για τις παρενέργειές του να μεγαλώνουν.

Η Γαλλία όπως αναφέρει για προληπτικούς λόγους αποφάσισε την αναστολή της χορήγησής του και ευελπιστεί σύντομα να ξεκινήσουν εφόσον το επιτρέψει η γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού οργανισμού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε σήμερα ότι η συμβουλευτική επιτροπή του εξετάζει τις πληροφορίες που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19, όμως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οποιοδήποτε περιστατικό υγείας προκλήθηκε από το εμβόλιο.

Απαντώντας στο Ρόιτερς, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ δήλωσε:

«Μόλις ο ΠΟΥ κατανοήσει πλήρως αυτά τα περιστατικά, τα ευρήματα και οποιεσδήποτε πιθανές αλλαγές στις νυν συστάσεις θα επικοινωνηθούν αμέσως στο κοινό».

«Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι τα περιστατικά προκαλούνται από το εμβόλιο και είναι σημαντικό οι εκστρατείες εμβολιασμού να συνεχιστούν προκειμένου να μπορέσουμε να σώσουμε ζωές και να περιορίσουμε τη σοβαρή νόσο που προκαλεί ο ιός», συμπλήρωσε.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλιο AstraZeneca: Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία σταματούν τη χορήγησή του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.