ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο AstraZeneca: Η 44χρονη που πέθανε στη Θεσσαλονίκη δεν είχε τίποτα, λέει ο άνδρας της

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει ο θάνατος 44χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη με το Εμβόλιο της AstraZeneca, η οποία πέθανε 14 ώρες μετά από την πρώτη δόση του εμβολιασμού της.
Εμβόλιο AstraZeneca: Η 44χρονη που πέθανε στη Θεσσαλονίκη δεν είχε τίποτα, λέει ο άνδρας της

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει ο θάνατος 44χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη με το εμβόλιο της AstraZeneca, η οποία πέθανε 14 ώρες μετά από την πρώτη δόση του εμβολιασμού της.

Η 44χρονη μητέρα δύο παιδιών με καταγωγή από την Φλώρινα τη Δευτέρα του Πάσχα μετέβη στο Κέντρο Υγείας Χαλάστρας για να λάβει την πρώτη δόση και εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Τα ξημερώματα της Τρίτης (4/5) στις 04:30 έφυγε από την ζωή και σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο σύζυγος της 44χρονης, η γυναίκα δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Η άτυχη μητέρα λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της ανέβασε πυρετό, τον οποίο αντιμετώπισε τη χορήγηση αναλγητικού. Κατά τη διάρκεια της νύχτας αισθάνθηκε πολύ έντονη δυσφορία και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός της προήλθε από καρδιακή ανακοπή και  φέρεται να εμφάνισε ιστορικό παλιού εμφράγματος και θρομβώσεων.

Σχετικά με πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό της, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση ενώ θα χρειαστούν περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις για την μικροσκοπική ανάλυση των δειγμάτων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται σε τρεις μήνες. Όπως είναι λογικό η οικογένεια έχει αναθέσει σε τεχνικό σύμβουλο παράλληλη ιατροδικαστική έρευνα καθώς και εκπροσώπηση από δικηγόρο.

Ο κ. Γιώργος Χρούσσος, Καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε στο MEGA για το θάνατο της γυναίκας. «Λυπήθηκα πάρα πολύ γι’ αυτό που άκουσα» σχολίασε αρχικά ο κ. Χρούσσος και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ευθύνεται το εμβόλιο, ο κ. Φιλίππου παρουσίασε όλες τις επιπλοκές που συνέβησαν στην Ελλάδα. Υπήρχε ένας θάνατος μετά από εμβόλιο της AstraZeneca. Όλα είχαν ελάχιστες επιπλοκές. Σοβαρές επιπλοκές ήταν κάτω από το 0,002%».

«Αν οφείλεται ο θάνατος της 44χρονης γυναίκας στο εμβόλιο, θα είναι ο δεύτερος θάνατος στη χώρα μας αλλά θα περιμένουμε να ακούσουμε τους ειδικούς», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΕΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: 2.093 τα νέα κρούσματα, 765 οι διασωληνωμένοι

Γεωργιάδης: Ανοιχτό να παραμείνει το sms – Δεν θα ισχύει για τους τουρίστες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλιο AstraZeneca: Η 44χρονη που πέθανε στη Θεσσαλονίκη δεν είχε τίποτα, λέει ο άνδρας της», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.