ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο AstraZeneca: Οι σκέψεις για το εμβόλιο στην Ελλάδα

Εμβόλιο AstraZeneca: Δημήτρης Παρασκευής Αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής μίλησε για το εμβόλιο.  Εμβόλιο AstraZeneca: O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων μπορεί να τονίζει τα οφέλη του εμβολίου. Από την άλλη πλευρά, οι χώρες της Ευρώπης «παγώνουν» η μία μετά την άλλη το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Την Καθαρά Δευτέρα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επέμενε...
Εμβόλιο AstraZeneca: Οι σκέψεις για το εμβόλιο στην Ελλάδα

Εμβόλιο AstraZeneca: Δημήτρης Παρασκευής Αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής μίλησε για το εμβόλιο. 

Εμβόλιο AstraZeneca: O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων μπορεί να τονίζει τα οφέλη του εμβολίου. Από την άλλη πλευρά, οι χώρες της Ευρώπης «παγώνουν» η μία μετά την άλλη το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Την Καθαρά Δευτέρα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επέμενε για την καταλληλόλητα του συγκεκριμένου σκευάσματος. Παρά το γεγονός ότι ήδη είχαν αναφερθεί περιστατικά εκδήλωσης θρομβώσεων και συνακόλουθα η αναστολή χορήγησης του εμβολίου από επτά χώρες. Σε διάστημα λίγων ωρών η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και στη συνέχεια η Ισπανία, ανακοίνωσαν ότι σταματούν τους εμβολιασμούς μέχρι νεοτέρας.

Ο κ Παρασκευής παρουσιάστηκε καθησυχαστικός  

Σχολιάζοντας σχετικά, ο κ. Παρασκευής, σημείωσε ότι Θα καθησύχαζε τους πάντες. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Οι κινήσεις αυτών των χωρών είναι σε προληπτικό επίπεδο. Δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις και το τονίζω αυτό. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο σχετίζεται με κάποια σοβαρή παρενέργεια. Γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους. Θα επανεξεταστεί και από την ευρωπαϊκή επιτροπή φαρμάκων αλλά και εθνική επιτροπή εμβολιασμών στη χώρα μας».

«Αυτό που θα επαναλάβω είναι ότι τα περιστατικά αυτά είναι αληθή. Αλλά δεν υπάρχει τεκμηρίωση ότι αυτό συνδέεται με το εμβόλιο. Γίνεται αυτό που έγινε είναι καθαρά για προληπτικούς λόγους. Αν τυχόν υπάρχει κάποια συσχέτιση να ανακοπεί η διαδικασία των εμβολιασμών», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις νέες εικόνες συγχρωτισμού και τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στην πορεία της πανδημίας στη χώρα, σημείωσε: «Αν αναφερόμαστε σε αυτό το σαββατοκύριακο, που συνέβησαν αρκετά περιστατικά συγχρωτισμού, τότε θα δούμε τα αποτελέσματα περίπου μετά από δέκα ημέρες. Όχι την προσεχή εβδομάδα.».

«Βέβαια θα είναι δύσκολο να το ξεχωρίσουμε αυτό, από άλλα γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί τις ίδιες ημέρες, αλλά  αυτό το χρονικό διάστημα που θα δούμε το αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

«Αυτό είναι πιθανό να συμβεί παρ όλα αυτά το πλάνο είναι να γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων σε συνδυασμό με μέτρα, με άλλες ενέργειες που περιορίζουν τον κίνδυνο για τη διασπορά.

Αυτό είναι το ζητούμενο. Βέβαια αυτό θα μπορέσει να γίνει αν έχουμε κορύφωση της καμπύλης. Αλλά γενικότερα το πλάνο είναι όπως αυτό που συζητήθηκε προηγουμένως όπως αυτό που προανέφερα., τόνισε.

«Είναι δύο οι παράμετροι είναι να συμβεί κορύφωση της καμπύλης, η κορύφωση της ελληνικής καμπύλης και από την άλλη να βρούμε τρόπους έτσι ώστε η άρση των περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα να γίνει με ασφαλή τρόπο. Να συνδυάσουμε το άνοιγμα έτσι ώστε να μη συμβεί να μην υπάρξει κίνδυνος για αύξηση του φορτίου στην κοινότητα», ξεκαθάρισε.

Πηγή: Megatv.com

Σταματούν οι εμβολιασμοί και στην Κύπρο

Η μία χώρα μετά την άλλη το αποσύρουν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλιο AstraZeneca: Οι σκέψεις για το εμβόλιο στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.