ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο AstraZeneca: Τι γίνεται με την 2η δόση και τα ραντεβού

O Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε για το τι θα γίνει με την δεύτερη δόση του συγκεκριμένου εμβολίου.
Εμβόλιο AstraZeneca: Τι γίνεται με την 2η δόση και τα ραντεβού

Εμβόλιο AstraZeneca: O Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε για το τι θα γίνει με την δεύτερη δόση του συγκεκριμένου εμβολίου.

Εμβόλιο AstraZeneca: Η επιτροπή σύστησε το εμβόλιο να γίνεται σε σε άτομα άνω των 60. Οπότε όπως ήταν φυσικό δημιουργήθηκε πρόβλημα, με όσους τους έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3 και ανέφερε πως το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι καλό. Επίσης τόνισε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σύστησε να χορηγείται στους άνω των 60 ετών. Δεν απαγόρεψε το να γίνεται και σε άλλες ηλικίες.

Παράλληλα έκανε γνωστό πως ότι από όλες τις χώρες τη Ε.Ε οι 20 συστήνουν η δεύτερη δόση να γίνει με το ίδιο εμβόλιο. Εκτός αν σημειώθηκε κάποιο περιστατικό θρόμβωσης, που είναι η πιθανότητα απειροελάχιστη, στην δεύτερη του δόση.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, από το Λουξεμβούργο όπου βρίσκεται, έστειλε μήνυμα να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με το AstraZeneca. Δηλαδή σε όσους έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση, να τους δοθεί κανονικά και η δεύτερη.

Ενώ όπως και ο κ. Θεμισστοκλεους, υπογράμμισε πως πάνω από 20 χώρες, συστήνουν όποιος έχει κάνει την πρώτη δόση με το AstraZeneca, καλό θα ήταν να κάνει και την δεύτερη, με το ίδιο εμβόλιο.

Τέλος από το Από το Λουξεμβούργο, όπου βρίσκεται για την συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημείωσε πως η Εθνική Αρχή Εμβολιασμών διαθέτει εξαίρετους επιστήμονες, σαν επιτροπή, που κάνει τη δουλειά με αφοσίωση και καθήκον την δουλειά της, μετά από την αναλυτική μελέτη των επιστημονικών δεδομένων.

Αγοράστε το Sportimekids και τον Super οδηγό για το Euro 2020 online Με την αγορά 3 προϊόντων και πάνω – δωρεάν έξοδα αποστολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβόλια Pfizer και Moderna: Οι παρενέργειες που πρέπει να ξέρουμε

Euro 2020: Η πρώτη φωτογραφία του Έρικσεν και το συγκλονιστικό μήνυμα του

Survivor – Τριαντάφυλλος: Δεν θα είναι μαζί με Βίσση – Βανδη! Τα ονόματα έκπληξη!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλιο AstraZeneca: Τι γίνεται με την 2η δόση και τα ραντεβού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.