ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο: Έρχεται και τρίτη δόση από Σεπτέμβριο;

Eμβόλιο: Όπως φαίνεται βρισκόμαστε ολοταχώς προς τρίτη δόση από τον Σεπτέμβριο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.
Εμβόλιο: Έρχεται και τρίτη δόση από Σεπτέμβριο;

Eμβόλιο: Όπως φαίνεται βρισκόμαστε ολοταχώς προς τρίτη δόση από τον Σεπτέμβριο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Εμβόλιο: Οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα οκτώ εκατομμύρια, ωστόσο αυτό φαίνεται να μην είναι ακόμη αρκετό. Κι αυτό διότι πυκνώνουν οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων για την επικράτηση και τη δυναμική της μετάλλαξης «Δέλτα».

Έτσι, όλα δείχνουν ότι από Σεπτέμβριο θα χρειασθεί να γίνει και τρίτη δόση από το τρέχον εμβόλιο, μιας και η συγκεκριμένη μετάλλαξη θεωρείται πιο μεταδοτική και πιο επικίνδυνη από όλες τις υπόλοιπες που έχουν καταγραφεί.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη τα Ευρωπαϊκά όργανα έχουν εξασφαλίσει νέες παρτίδες εμβολίων ώστε να καλυφθούν όλοι οι πολίτες της Ε.Ε., ενώ τα εμβόλια αναμένεται να καλύπτουν και την μετάλλαξη Δέλτα.

Είναι χαρακτηριστικό σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, ότι η μετάλλαξη Δέλτα που καταγράφεται ήδη σε 92 χώρες και στην Ελλάδα κατεγράφησαν 29 στελέχη, έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το 99% των θανάτων.

Όπως είπε η κ.Θεοδωρίδου, η νέα μετάλλαξη Δέλτα σύντομα θα αφορά τρεις κατηγορίες πολιτών: τους ανεμβολίαστους, τους ανοσοκατεσταλμένους και τα παιδιά (για τα οποία δεν προβλέπεται ακόμη εμβολιασμός).

Διαβάστε επίσης:

Euro 2020 – Αγγλία – Γερμανία: Οι ενδεκάδες του αγώνα (pics)

Κορονοϊός: Αυτός ο συνδυασμός εμβολίων προσφέρει μεγαλύτερη ανοσία

Survivor: Τα χάδια του Σάκη στη Μαριαλένα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλιο: Έρχεται και τρίτη δόση από Σεπτέμβριο;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.