Εμβόλιο γρίπης: Ξεκίνησε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση – Ποιοι συστήνεται να το κάνουν


Αλέξανδρος Κωτάκης

Εμβόλιο γρίπης: Ξεκίνησε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση – Ποιοι συστήνεται να το κάνουν


Εμβόλιο γρίπης: 1,1 εκατ. δόσεις επιπλέον σε σχέση με την περσινή περίοδο έχει εξασφαλίσει φέτος το υπουργείο Υγείας.

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του εμβολίου κατά της εποχικής γρίπης ξεκίνησε τη Δευτέρα (28/9). Οπως έγινε γνωστό  φέτος, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον αντιγριπικό εμβολιασμό, μεσούσης της πανδημίας της COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 100.000 θέσεις εργασίας: Πώς και πότε θα γίνουν οι αιτήσεις (vid)

Το ελληνικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε η διαθεσιμότητα 4,2 εκατομμυρίων δόσεων αντιγριπικού εμβολίου, 1,1 εκατ. δόσεις επιπλέον σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά της εποχικής γρίπης αναμένεται να συμβάλλει στην οικοδόμηση τείχους ανοσίας στην κοινότητα, περιορίζοντας την επιβάρυνση για το σύστημα Υγείας (μειωμένη ανάγκη νοσηλείας και κλινών ΜΕΘ).

Εμβόλιο γρίπης: Πότε θα ξεκινήσει ο αντιγριπικός εμβολιασμός

ΕμβόΑν και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του εμβολίου ξεκίνησε από σήμερα, ο εμβολιασμός θα αρχίσει μετά τα μέσα Οκτωβρίου δεδομένου ότι στην Ελλάδα η «κυκλοφορία» της εποχικής γρίπης ξεκινά από τα τέλη Νοεμβρίου με μέσα Δεκεμβρίου και διαρκεί έως και τον Απρίλιο της επόμενης χρονιάς. Αν κάποιος λοιπόν εμβολιαστεί περί τα μέσα Οκτωβρίου θα προλάβει ο οργανισμός του να αναπτύξει τα απαραίτητα αντισώματα μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου και να είναι καλυμμένος για όλο το εύρος της κυκλοφορίας του ιού της γρίπης στην κοινότητα.

Εμβόλιο γρίπης: Ποιοι συστήνεται να κάνουν το εμβόλιο

Όπως ενημέρωσε το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού Παίδων και Ενηλίκων 2020 το εμβόλιο της γρίπης συστήνεται να γίνεται ετησίως σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.


Sportime Extras