ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο κορονοϊού: Ποιο είναι λιγότερο αποτελεσματικό με την ινδική μετάλλαξη

Το εμβόλιο της Pfizer φαίνεται να προστατεύει λιγότερο εναντίον της ινδικής μετάλλαξης.
Εμβόλιο κορονοϊού: Ποιο είναι λιγότερο αποτελεσματικό με την ινδική μετάλλαξη

Εμβόλιο κορονοϊού: Το εμβόλιο της Pfizer φαίνεται να προστατεύει λιγότερο εναντίον της ινδικής μετάλλαξης.

Εμβόλιο κορονοϊού: : Eρευνα που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, δείχνει πως τα εμβόλια της της Pfizer, όσο και της AstraZeneca, προστατεύουν από την ινδική μετάλλαξη.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο Ινστιτούτο Παστέρ, μειωμένη φαίνεται να είναι η προστασία που προσφέρει το εμβόλιο της Pfizer και των αντισωμάτων που παράγει, έναντι της ινδικής μετάλλαξης.

Το ινστιτούτο που εδρεύει στο Παρίσι πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως δύο δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer σε προστατεύουν σε μεγάλο βαθμό, απέναντι στην βρετανική μετάλλαξη. Όμως είναι λιγότερο αποτελεσματικό όχι κατά πολύ με την αντίστοιχη ινδική.

Σύμφωνα με την μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας βρίσκονται στο σάιτ της BioRxiv, στο οποίο γίνεται η ανάρτηση επιστημονικών έργων, τα οποία δεν έχουν αξιολογήσει ομότιμοι και δεν έχουν δημοσιεύσεις

Ο ένας από τους συγγραφείς της μελέτης πάντως, ο Ολιβιέ Σβαρτς, καθησύχασε τον κόσμο τονίζοντας πως πιθανώς προστατεύει.

Όσον αφορά τώρα το εμβόλιο της AstraZeneca, υποστήριξαν πως προσφέρει ελάχιστη προστασία από τις μεταλλάξεις αυτές. Διευκρίνισαν πάντως, πως τα συμπεράσματα τους, τα βγάλανε χρησιμοποιώντας μόνο ορό αίματος ανθρώπων, που έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση, καθώς δεν είχε πρόσβαση σε όσους έχουν κάνει δύο.

Ο λόγος που συνέβη αυτό ήταν πως το συγκεκριμένο εμβόλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να χρησιμοποιείται από τον Φεβρουάριο και η δεύτερη δόση, γίνεται συνήθως 12 εβδομάδες μετά την πρώτη. Έτσι ελάχιστοι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί για δεύτερη φορά και αυτοί στα τέλη Απριλίου. Επειδή στην Γαλλία περιορίστηκε στους άνω των 55 ετών.

Επομένως το συμπέρασμα είναι πως μια δόση του εμβολίου είναι «λίγο ή καθόλου αποτελεσματική» έναντι της ινδικής παραλλαγής, όπως τόνισε ο Ολιβιέ Σβαρτς.

Η παραλλαγή B.1.617, η οποία ταυτοποιήθηκε αρχικά στην Ινδία τον Οκτώβριο του 2020, έχει εξαπλωθεί μέχρι σήμερα σε δεκάδες χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Πάνω από 2εκ. είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Survivor 30/5: Γι’ αυτό δεν μπορεί να ταξιδέψει ο Ηλίας Μπόγδανος – Νέα Κατερίνα Δαλάκα (vid)

ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου επέστρεψε και ήδη έχει τη black list του!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλιο κορονοϊού: Ποιο είναι λιγότερο αποτελεσματικό με την ινδική μετάλλαξη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.