ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο κορονοϊού: Ποιο είναι πιο αποτελεσματικό απέναντι στην ινδική μετάλλαξη

Ανησυχία επικρατεί αναφορικά με το εμβόλιο κορονοϊού και το πόσο αποτελεσματικό είναι απέναντι στην ινδική μετάλλαξη, με τα πρώτα δείγματα πάντως να είναι θετικά. Η ινδική μετάλλαξη έχει απασχολήσει αρκετά τον κόσμο, παρά το γεγονός πως πλέον υπάρχει το εμβόλιο κορονοϊού. Τα ερωτήματα για το αν και πόσο αποτελεσματικά είναι αυτά απέναντι στις μεταλλάξεις, με...
Εμβόλιο κορονοϊού: Ποιο είναι πιο αποτελεσματικό απέναντι στην ινδική μετάλλαξη

Ανησυχία επικρατεί αναφορικά με το εμβόλιο κορονοϊού και το πόσο αποτελεσματικό είναι απέναντι στην ινδική μετάλλαξη, με τα πρώτα δείγματα πάντως να είναι θετικά.

Η ινδική μετάλλαξη έχει απασχολήσει αρκετά τον κόσμο, παρά το γεγονός πως πλέον υπάρχει το εμβόλιο κορονοϊού.

Τα ερωτήματα για το αν και πόσο αποτελεσματικά είναι αυτά απέναντι στις μεταλλάξεις, με τα δείγματα από Pfizer και AstraZeneca να είναι αισιόδοξα.

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, σημειώνει πως οι δύο δόσεις από τα εμβόλια προστατεύουν σε αισθητά μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τη μία, τον οργανισμό.

Τόσο το εμβόλιο της Pfizer, όσο και της AstraZeneca προστατεύουν από την απειλητική μετάλλαξη.

Όπως προέκυψε από την ανάλυση δεδομένων σε 1.504 ανθρώπους, διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων, από τον Απρίλιο μέχρι τον Μάιο, το εμβόλιο της Pfizer προφυλάσσει σε ποσοστό 88% από την ινδική μετάλλαξη δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, ενώ εμφανίζεται κατά 93% αποτελεσματικό απέναντι στη βρετανική.

Αναφορικά με τη θωράκιση από την ινδική μετάλλαξη, όταν η συζήτηση φτάνει στο εμβόλιο της AstraZeneca
η αποτελεσματικότητα φτάνει στο 60%.

Τα αποτελέσματα δεν είναι, ωστόσο, ενθαρρυντικά όταν πρόκειται για την προστασία από την ινδική μετάλλαξη μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.

Τρεις εβδομάδες μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης, τα εμβόλια των Pfizer και AstraZeneca προστατεύουν κατά 33% από την ινδική και κατά 50%από τη βρετανική μετάλλαξη.

Από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει το πόρισμα που πολλές φορές έχουν προβάλλει οι λοιμωξιολόγοι, ότι δηλαδή ο κόσμος θα πρέπει να τηρεί πλήρως τα μέτρα, να φορά μάσκα και να κρατά αποστάσεις, μετά την πρώτη δόση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεράνεια όρη: Εικόνες από την απίστευτη οικολογική καταστροφή – Το σημείο από όπου άρχισε η φωτιά

Κεραμέως: «Τι θα γίνει αν υποψήφιος νοσήσει στις Πανελλήνιες – Πιθανό τα σχολεία να ανοίξουν νωρίτερα»

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Άνοιξαν τα ραντεβού για τους άνω των 18 – Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια και για τους 30-34

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλιο κορονοϊού: Ποιο είναι πιο αποτελεσματικό απέναντι στην ινδική μετάλλαξη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.