ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο: «Μύλος» με τη συνάντηση Κομισιόν και AstraZeneca

«Μύλος» με τη συνάντηση Κομισιόν και AstraZeneca για το εμβόλιο, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης (27/1).
Εμβόλιο: «Μύλος» με τη συνάντηση Κομισιόν και AstraZeneca

«Μύλος» με τη συνάντηση Κομισιόν και AstraZeneca, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης (27/1).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκε προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με την φαρμακοβιομηχανία γιατί αποφάσισε να μη συμμετάσχει ενώ λίγο αργότερα η AstraZeneca διέψευσε ότι αρνήθηκε να προσέλθει στη συνάντηση.

«Θα συναντηθούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση αργότερα σήμερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της εταιρείας.

«H AstraZeneca ματαίωσε τον σημερινό γύρο συνομιλιών έως αύριο. Κατά τη γνώμη μου αυτό δεν είναι και μεγάλο πρόβλημα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας Ρούντολφ Άνσομπερ στους δημοσιογράφους επαναλαμβάνοντας ότι η φαρμακοβιομηχανία οφείλει να παραδώσει τον αριθμό των δόσεων του εμβολίου που έχει συμφωνήσει με την ΕΕ.

Την Τετάρτη έχει οριστεί ενημέρωση με τη νομική υπηρεσία της Κομισιόν για να παρουσιαστούν τα νομικά όπλα που έχει στη διάθεσή της η επιτροπή.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, καθώς η συμφωνία της ΕΕ με την AstraZeneca δεν έχει δημοσιευθεί και καλύπτεται από ρήτρα εμπιστευτικότητας, περιέχει ρήτρα περί βέλτιστης προσπάθειας, δηλαδή η φαρμακοβιομηχανία έχει δεσμευθεί να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να παραδώσει τις δόσεις των εμβολίων στην ΕΕ με βάση τα χρονοδιαγράμματα.

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ωστόσο, ότι υπάρχει ρητή δέσμευση πως με τα χρήματα που έλαβε η AstraZeneca από την ΕΕ, που ανέρχονται σε 336 εκατ. ευρώ, όφειλε έχει επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα έτσι ώστε όταν εγκριθεί το εμβόλιο να μπορεί να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα.

Αυτή η δέσμευση είναι που επιτρέπει στην ΕΕ να κινηθεί νομικά κατά της φαρμακοβιομηχανίας.

Πηγή: skai

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλιο: «Μύλος» με τη συνάντηση Κομισιόν και AstraZeneca», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεωργία Τσιαρλή

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Στον ελεύθερό μου χρόνο δεν χάνω ριάλιτι! Είναι το πάθος μου. Θέλω να βλέπω που φτάνει και που… καταντάει η κοινωνία για να πηγαίνω κι εγώ μαζί της. Την άποψή μου θα την πω για όλα χωρίς φίλτρο. Δεν συγκρατούμαι!