ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο Μοderna: Ανακοίνωσε τρίτη δόση για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό

Ανακοίνωσε τρίτη δόση για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό - Μειώνεται η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά 6% κάθε δύο μήνες
Εμβόλιο Μοderna: Ανακοίνωσε τρίτη δόση για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό

Η φαρμακοβιομηχανία Moderna ανακοίνωσε πως το εμβόλιο της κατά της Covid-19 διατηρεί την αποτελεσματικότητα του στο 93%, τέσσερις έως έξι μήνες μετά από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την Moderna, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται κατά 6% κάθε δύο μήνες και φθάνει στο 84%, έξι μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Και τα δύο εμβόλια (Pfizer και Moderna) βασίζονται στην τεχνολογία του mRNA.

Οι αρχές δημόσιας υγείας ανά τον κόσμο που ασχολούνται με την αντιμετώπιση της υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγής Δέλτα, συζητούν αν η χορήγηση συμπληρωματικής δόσης εμβολίου θα είναι ασφαλής, αποτελεσματική και αναγκαία. Η Pfizer σχεδιάζει να ζητήσει έγκριση για τρίτη δόση του εμβολίου της εντός του μήνα και ορισμένες χώρες, όπως το Ισραήλ, σχεδιάζουν ή έχουν ήδη ξεκινήσει την χορήγηση τρίτης δόσης σε ηλικιωμένα ή ευάλωτα άτομα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Moderna, μια αναμνηστική δόση «θα είναι απαραίτητη πριν από τη χειμερινή περίοδο», καθώς τα επίπεδα αντισωμάτων είναι πιθανό να μειωθούν.

Η Moderna ανακοίνωσε επίσης ότι οι συνεχιζόμενες μελέτες της επί τριών υποψήφιων ενισχυτικών δόσεων παρήγαγαν ισχυρή ανοσολογική απόκριση απέναντι σε σημαντικές παραλλαγές στις οποίες περιλαμβάνονται η Γάμα, η Βήτα και η Δέλτα (που εντοπίστηκαν πρώτη φόρα στη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και την Ινδική αντίστοιχα) και ότι τα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων μετά την ενισχυτική δόση προσεγγίζουν τα επίπεδα που εξασφαλίσθηκαν μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Η Moderna αναμένεται να είναι σε θέση να παραγάγει 880 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου φέτος και αναμένεται να φθάσει στην παραγωγή 2-3 δισεκατομμυρίων δόσεων το επόμενο έτος. Η Pfizer αναμένεται να έχει ικανότητα παραγωγής 3 δισεκατομμυρίων δόσεων αυτόν τον χρόνο.

Διαβάστε ακόμη:

Φωτιά – Βαρυμπόμπη: Δύο εθελοντές πυροσβέστες στην εντατική

Μητσοτάκης: «Προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή, ανέφικτο να τα διαφυλάξουμε όλα»

Cosmote TV: Επίσημο, συμφωνία με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΟΦΗ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Εμβόλιο Μοderna: Ανακοίνωσε τρίτη δόση για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλιο Μοderna: Ανακοίνωσε τρίτη δόση για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.